VIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orglice

Evropski poslanec Lojze Peterle končuje svoj tretji mandat, na zadnjem zasedanju v Strasbourgu pa je s svojo gesto ukradel vso pozornost. Njegovo dejanje je obkrožilo tudi številne svetovne medije, pričakovano pa tudi Slovenijo.

V govoru se je še zadnjič zahvalil vsem kolegom, nato pa storil nekaj, česar ni storil še noben evropski poslanec.

"Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti," je povedal Peterle, ob koncu svojega govora pa v roke vzel orglice in nanje vpričo mnogih evropskih poslancev zaigral Odo radosti.


EURACTIV, Youtube
Njegovo prijetno presenečenje je poželo svetovno pozornost, saj je posnetek objavil celo britanski BBC. Nad glasbeno točko so bili poslanci iz vse Evrope navdušeni, nastop pa so na koncu pospremili z glasnim ploskanjem.

Lojze Peterle je v svojem govoru delil tudi misel o pretekli pariški tragediji. Preden je zaigral na orglice, je zbranim dejal: "Obnovimo Notre-Dame in vesele velikonočne praznike!"

Poglejte si, za kakšno presenečenje je včeraj poskrbel evropski poslanec Lojze Peterle. Bo s svojim glasbenim talentom navdušil tudi tebe?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!