VIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orglice

Evropski poslanec Lojze Peterle končuje svoj tretji mandat, na zadnjem zasedanju v Strasbourgu pa je s svojo gesto ukradel vso pozornost. Njegovo dejanje je obkrožilo tudi številne svetovne medije, pričakovano pa tudi Slovenijo.

V govoru se je še zadnjič zahvalil vsem kolegom, nato pa storil nekaj, česar ni storil še noben evropski poslanec.

"Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti," je povedal Peterle, ob koncu svojega govora pa v roke vzel orglice in nanje vpričo mnogih evropskih poslancev zaigral Odo radosti.


EURACTIV, Youtube
Njegovo prijetno presenečenje je poželo svetovno pozornost, saj je posnetek objavil celo britanski BBC. Nad glasbeno točko so bili poslanci iz vse Evrope navdušeni, nastop pa so na koncu pospremili z glasnim ploskanjem.

Lojze Peterle je v svojem govoru delil tudi misel o pretekli pariški tragediji. Preden je zaigral na orglice, je zbranim dejal: "Obnovimo Notre-Dame in vesele velikonočne praznike!"

Poglejte si, za kakšno presenečenje je včeraj poskrbel evropski poslanec Lojze Peterle. Bo s svojim glasbenim talentom navdušil tudi tebe?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!