VIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orglice

Evropski poslanec Lojze Peterle končuje svoj tretji mandat, na zadnjem zasedanju v Strasbourgu pa je s svojo gesto ukradel vso pozornost. Njegovo dejanje je obkrožilo tudi številne svetovne medije, pričakovano pa tudi Slovenijo.

V govoru se je še zadnjič zahvalil vsem kolegom, nato pa storil nekaj, česar ni storil še noben evropski poslanec.

"Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti," je povedal Peterle, ob koncu svojega govora pa v roke vzel orglice in nanje vpričo mnogih evropskih poslancev zaigral Odo radosti.


EURACTIV, Youtube
Njegovo prijetno presenečenje je poželo svetovno pozornost, saj je posnetek objavil celo britanski BBC. Nad glasbeno točko so bili poslanci iz vse Evrope navdušeni, nastop pa so na koncu pospremili z glasnim ploskanjem.

Lojze Peterle je v svojem govoru delil tudi misel o pretekli pariški tragediji. Preden je zaigral na orglice, je zbranim dejal: "Obnovimo Notre-Dame in vesele velikonočne praznike!"

Poglejte si, za kakšno presenečenje je včeraj poskrbel evropski poslanec Lojze Peterle. Bo s svojim glasbenim talentom navdušil tudi tebe?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Gluha deklica prvič slišala glas sestrice: Njena reakcija je obkrožila svet!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Helena Blagne: Parodija je nasmejala Slovence!VIDEO: Vegani so velikanu preprečili dostop do burgerja! Poglej, kaj jim je storil...Posnetek iz Italije senzacija na spletu: To se je zgodilo, ko so podirali drevesa!VIDEO: Zmago Jelinčič udaril v svojem slogu: "Obdavčimo tujce in dajmo našim!"Damjan Murko znova udaril: Voditelj ob njegovih odgovorih jokal od smeha!VIDEO: Šok na hrvaškem talentu: Ne boste verjeli, kaj je na odru počel Rus!Lastnik je kužku rekel, da je čas za kopanje: Takoj je vedel, kaj mora storiti!VIDEO: 14-letnica šokirala hrvaške sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Slovenki navdušili s plesom na drogu: Hrvaškim sodnikom sta vzeli sapo!Ogromno letalo poletelo med stavbami, prizor je vsem na spletu vzel sapoHaskiju se je od veselja zmešalo: Tako se je razveselil svojega lastnika!SMEH: Miha Deželak poklical na Hrvaško, govoril je s "Kristino Mandarino"VIDEO: Slovenka v roke vzela harmoniko, nato zaigrala pesem Franca MiheličaVIDEO: Župana privezali in ga vlekli po cesti, ker je pozabil na predvolilne obljubeZasačili so jo med krajo: Ne boste verjeli, kaj vse je skrivala v krilu!SMEH: Tako je sestra prelisičila malega bratca, da je jedel zdravo hranoSMEH: Po "fačuziju" nova cvetka: To je izjavila tekmovalka v Kmetiji!Župnik iz Bohinja obiskal starejše: Prisluhni, kaj je povedala 105-letna Angela!Pes s potezo ganil svet: Tako je potolažil rešeno potepuško mucko!Fant na železnici zaigral pesem Queenov: Njegov nastop je prevzel svet!Manca Špik znova očarala Slovence: To je njena nova pesem "Serenada"Madžarski voznik prehiteval po odstavnem pasu: Skoraj bi se zgodila tragedija!Kužka zgodaj zjutraj vdrla v spalnico malčka: Hotela sta jesti hrano!SMEH: 7 balkanskih načinov, kako uspavati otroke: Privoščil si je tudi Slovence!