VIDEO: Maske so znova obvezne: Tako je stanje opisala slovenska infektologinja!

Zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom je vlada znova sprejela odlok o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih ter pri javnih prevoznih sredstvih.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je omenjeno novico sporočil na današnji seji, po novem pa bo znova obvezno tudi razkuževanje rok.

Ukrepi bodo začeli veljati z jutrišnjim dnem, v četrtek, razlog pa tiči v povečanem številu okužb v zadnjih dneh. V Sloveniji so namreč v zadnjih štirih dneh potrdili 20 primerov novih okužb, med katerimi pa je bila večina uvoženih.

Danes zjutraj je studio Radia 1 obiskala tudi infektologinja prof. dr. Bojana Beović, ki je opisala trenutno stanje v naši državi glede novih okužb.

Povedala je, kakšni ukrepi bi lahko sledili ob slabših rezultatih v prihodnje, obenem pa Slovence pozvala, naj letos raje dopustujemo doma. Kljub temu dopusta na Hrvaškem ne odsvetuje.
0
Tilko Zganjer
Pred 18 tedni
In vi temu verjamete .......IN SVIZEC ZAVIJE COKOLADO tk jz verjamem ne bodite tk naivni HOCEJO VAM OPRAT MOZGANE jz povem slikajte to grupo ljudi ki imajo ta virus pa jih dejte v karanteno za 1 mesec pa da vidmo ka bo ....znoreli bi vsi od dolgcasa pa brez telefona pa tv sam te igre karte itd jim daste
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Denis Avdić spet oponašal Milana Kreka: Jana Morelj jokala od smeha!Tilen Artač nasmejal Slovence: Zapel je parodijo na pesem "Hej, hej, Ljubljančanke"Nemški ovčar jokal od sreče, ko je po več mesecih videl lastnikaNemški ovčar prvič videl zajčka: Takšen prizor so posneli lastniki!Deklici so očitali, da nima talenta: V pevskem šovu je vsem zaprla usta!Iskreno veselje sirote, ko izve, da jo bodo posvojiliKuža je padel v vodo in se boril za življenje: Rešila ga je pogumna ženska!Sin do solz ganil starša: S svojim denarjem jima je odplačal dolg za hišo!Parodija, ki je nasmejala Slovence: Priredili so znane domače pesmi!Deklica z violino zapela "You Raise Me Up", njen nastop te bo ganilRok Švab iz Modrijanov navdušil: Tako je zapel pesem "Mavrica"Drama v slovenskem parlamentu: Počilo je med Mesecem in Pojbičem!Tilen Artač kot reper Zlatko: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Montažna lesena hiša pri Novem mestu, ki je navdušila SlovencePosnetek malčka, ki je senzacija na spletu: Tako je zabijal žeblje!Drama na parkirišču: Nakupovalnih vozičkov in mogel ustaviti!Posnetek s podgano, ki obkroža splet: To je počela, ko se je lastnik tuširal!Pitbull lastnici pokazal, da je lačen: Posnetek ima že več kot milijon ogledov!Hčerka zapela v avtomobilu: Njen glas je očeta ganil do solz!Nor podvig iz Rusije: Z avtomobilom je skočil v zamrznjeno jezero!Ženska na talentu odpihnila sodnike: Njen glas te bo očaral!Avtomatsko parkiranje pri novem Mercedesu S-Class 2021Slovenski župnik v novem posnetku: Zakaj moramo upoštevati pravila?Voznik na Štajerskem izgubil živce: Tako je kričal na prehodu za pešce!VIDEO: Mariborčan policista zmerjal z barabami, nato sta ga vklenila v lisice