VIDEO: Maske so znova obvezne: Tako je stanje opisala slovenska infektologinja!

Zaradi povečanega števila okužb z novim koronavirusom je vlada znova sprejela odlok o obvezni uporabi zaščitnih mask v zaprtih prostorih ter pri javnih prevoznih sredstvih.

Minister za zdravje Tomaž Gantar je omenjeno novico sporočil na današnji seji, po novem pa bo znova obvezno tudi razkuževanje rok.

Ukrepi bodo začeli veljati z jutrišnjim dnem, v četrtek, razlog pa tiči v povečanem številu okužb v zadnjih dneh. V Sloveniji so namreč v zadnjih štirih dneh potrdili 20 primerov novih okužb, med katerimi pa je bila večina uvoženih.

Danes zjutraj je studio Radia 1 obiskala tudi infektologinja prof. dr. Bojana Beović, ki je opisala trenutno stanje v naši državi glede novih okužb.

Povedala je, kakšni ukrepi bi lahko sledili ob slabših rezultatih v prihodnje, obenem pa Slovence pozvala, naj letos raje dopustujemo doma. Kljub temu dopusta na Hrvaškem ne odsvetuje.
0
Tilko Zganjer
Pred 7 tedni
In vi temu verjamete .......IN SVIZEC ZAVIJE COKOLADO tk jz verjamem ne bodite tk naivni HOCEJO VAM OPRAT MOZGANE jz povem slikajte to grupo ljudi ki imajo ta virus pa jih dejte v karanteno za 1 mesec pa da vidmo ka bo ....znoreli bi vsi od dolgcasa pa brez telefona pa tv sam te igre karte itd jim daste
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenke zapele na dopustu: Njihov nastop na spletu podira rekorde!Posnetek male mucke senzacija na spletu: Lastnici je kazala, kako nevarna je!Čudovit nastop, ki obkroža Slovenijo: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Deklici sta podarila prav posebno škatlo: Darilo jo je ganilo do solz!Kako napadejo morski psi: Človeška kri proti ribji krvi!Mati in hčerka zapeli pesem iz Titanika: Njun nastop je balzam za dušo!Mucka zaspala skupaj s piščančkom: Posnetek je uspešnica na spletu!Kvatropirci ganili z nastopom: Tako so zapeli pred hišo Oliverja Dragojevića!Potapljač posnel podmornico, ko je peljala pod njimVidra je bežala pred lačno orko: Poglej, kako si je rešila življenje!Narava pokazala moč v Italiji: Nad obalo se je znesla tromba!Mladiček volka srečal malega kužka: Takšen prizor so posneli!Izgubljeni kuža na ulici prepoznal veterinarja: Tako ga je prosil za pomoč!Janez Janša s pozdravom kolesarjem: Takšen prizor je posnel na vrhu Triglava!Radijski voditelj iz Slovenije pokazal talent: Navdušil je s svojo pesmijo!Divji tiger napadel tigra v živalskem vrtuVIDEO: Neverjeten prizor na Hrvaškem: Z vozilom je zapeljal kar v morje!Besede, ki so zgrozile Slovence: Tako na spletu žalijo slovenske novinarje!Strela na pašniku zadela kravoMladiček nosoroga raznežil splet: Tako se je v živalskem vrtu igral z oskrbnikom!Prodajalka pregnala roparja: Njeno lekcijo so posnele kamere!Med sprehodom je srečal košuto: Poglej, kakšen prizor je posnel!Posnetek, ki je razjokal svet: Ženska zapustila svojega psa, kot da je smet!Grozljivka za ekipo gasilcev: Skoraj bi jih zadela goreča pnevmatika!