VIDEO: Močan tornado v Gruziji: Poškodoval je samostan, prizor kot iz filma!

V torek je močan tornado prizadel območje na zahodu Gruzije, na znamenitem samostanu Alaverdi pa je nastala velika gmotna škoda.

Prizor je spominjal kot na tiste iz filmov, splet pa je obkrožil video posnetek, ki prikazuje razsežnost uničujočega tornada.

Video posnetek, ki so ga objavili na omrežju Facebook, je zgolj na omenjenem omrežju do danes dosegel več kot 300.000 ogledov. Mnogi spletni uporabniki so zapisali, da takšnega prizora iz Gruzije še nikoli niso videli.


Levan Iashvili, Facebook
Tornado je nedaleč stran od gruzijskega mesta Akhmeta povzročil največ škode na samostanu Alaverdi, ki je bil zgrajen v 6. stoletju. Odneslo je pločevinasto prevleko kupole, padel je križ, poškodovana je tudi streha zvonika. Na cerkvi so razbita stekla, tornado pa je porušil balkon palače in močno poškodoval okoliško infrastrukturo. Poškodovana so bila številna vozila v bližini.

Omenjen samostan nosi bogato in dolgo kulturno dediščino, prava ocena škode pa bo znana šele po poročilih strokovnjakov. Poglejte si grozljiv prizor iz Gruzije, ko je svojo moč pokazal tornado.

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Zanima me, kakšen izgovor bi ob nastali škodi našle naše zavarovalnice, če bi tak pojav meni razbil kasko zavarovan avto. Do sedaj še so ga vedno našle in sem škodo nosil sam, nikoli pa bil nič kriv. Vselej, ko so zavarovalnice našle izgovor za neporavnavo škode sem zavarovalnico menjal. A sedaj jih bo novih hitro že zmanjkalo...
Avta več ne zavarujem kasko ker ti to nič ne pomaga. Zavarovalnice so na svetu zato, da ažurno berejo premije, ne pa zato, da bi poravnavale škodo. Naslednje zavarovanje za mojo astro bo zajemalo še samo nujni (prisilni!) del. Vse drugo je metanje denarja skozi okno, razen če je zav. agent tvoj sorodnik ali prijatelj...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje