VIDEO: Na Dolenjskem klestila debela toča: Prizori, ki obkrožajo Slovenijo!

Napovedi meteorologov so se uresničile, večji del Slovenije so zajele hude nevihte, lokalno je predvsem na Dolenjskem padala debela toča.

Nevihte bodo tekom dneva še vedno prisotne, vendar po zadnjih napovedih ne bodo tako močne. Iz jugovzhodne Slovenije poročajo o večji gmotni škodi.

Spletni portal Neurje.si poroča, da je nevihto od Ljubljane do Krškega spremljalo kar 887 udarov stel, skupno so v Sloveniji zabeležili več kot 2000 udarov. Močna nevihta z debelo točo je za las obšla Zagreb, toča pa sedaj klesti naprej proti vzhodu.


Daria Tumanova / Aleš Zupančič, Facebook

Katka Cimermančič, Facebook
O večji gmotni škodi poročajo iz naselja Bič v občini Trebnje, kjer je debela toča uničila ves pridelek, poškodovani so objekti in številna vozila. Hudi uri so bili priča tudi drugod na Dolenjskem - o debelejši toči poročajo iz okolice Trebnjega, iz Ivančne Gorice in kraja Dobro pri Šentvidu.


Radarska slika padavin v živo. Vir: ARSO
Dolenjsko je zajela supercelična nevihta, ki se je nato pomikala v smeri proti Hrvaški. RTV Slovenija poroča, da je iz mariborskega letališča poletela tudi letalska obramba pred točo. Mnogi vozniki so se na dolenjski avtocesti znašli prav med nevihto, številnim vozilom je toča razbila vetrobranska stekla. Zavod reševalni pas je na družbenih omrežjih znova opozoril na nevarno početje nekaterih voznikov, ki so na avtocesti ustavljali pod nadvozi - gre za smrtno nevarno dejanje, ki je zakonsko prepovedano. Tekom dneva so še možne močnejše nevihte s sunki vetra in točo, ponoči pa bodo padavine postopoma ponehale.

0
JeklenaPest
Pred 4 dnevi
Samo moj avto naj take ujme pustijo živeti...!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje