VIDEO: Na Hrvaškem je snemal delfine, nato pa šok: Proti njemu je plavala kača!

Na spletu je te dni pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo nenavaden prizor v Jadranskem morju.

Na hrvaškem otoku Molat je obiskovalec s plaže najprej snemal delfine, nato pa v kader ujel največjo evropsko kačo, ko je ta plavala proti njemu.

"Kača je plavala naravnost proti meni. Takoj mi je bilo jasno, da je zaradi svoje dolžine neškodljiva, na tistem otoku pa ni strupenih kač. Ko je prišla na plažo, je malo počivala, me pogledala in se splazila v grmovje," je za hrvaške medije povedal avtor posnetka.


24sata, YouTube
Obiskovalec plaže je na gladini morja posneli progastega goža (Elaphe quatuorlineata), ki velja za najdaljšo kačo v Evropi. V dolžino lahko zraste več kot dva metra, prehranjuje pa se predvsem z glodavci in je izjemno koristna kača. Zelo redko ugrizne človeka, obenem pa ni strupena - bolj pogosto zgolj sika, da opozori nase.

Poglejte si nenavaden prizor na otoku Molat v Severni Dalmaciji na Hrvaškem, ko je obiskovalec plaže posnel progastega goža, ko se mu je iz morja povsem približal.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Po težki bolezni umrla Anita Ogulin: Štiri dni pred smrtjo je objavila zapis!VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Huda ura v Slovenski Bistrici: Klestila je ogromna toča s premerom 10 cm!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"Slovenci podrli svetovni rekord: Istočasno je nastopilo kar 1.137 harmonikarjev!VIDEO: Grozljiv posnetek debele toče: Tako je včeraj klestilo pri Ptuju!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuStarša v Dolomitih poskrbela za šok: Oče je majhnega otroka držal kar v naročju!Slovenska parodija na pesem o čebelah: Duhovit posnetek, ki je doza smeha!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!VIDEO: Oče je spremenil geslo za internet: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Gasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!VIDEO: Skoraj tornado pri Slovenski Bistrici: Prizor, ki so ga posneli med nevihto!Kamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!VIDEO: 20-letni napadalec ustrelil Trumpa: Posnetek poskusa atentata!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: 15-letnik v šovu zaigral na kitaro: Takšnega talenta še niste videli!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Zapeli so uspešnico skupine Pepel in kri: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"VIDEO: Butasti vozniki na slovenski avtocesti: Peljali so kar po reševalnem pasu!Nenavaden prizor iz Dubrovnika