VIDEO: Največja raketa podjetja SpaceX eksplodirala 4 minute po vzletu

Podjetje SpaceX je danes izstrelilo raketo Starship, ki velja za največjo in najmočnejšo raketo v zgodovini.

Med testnim poletom ni šlo vse po načrtih - raketa je štiri minute po vzletu eksplodirala po tem, ko se dva dela rakete nista ločila.

Plovilo Starship je uspešno vzletelo s ploščadi v Teksasu, štiri minute po vzletu pa se pogonski del rakete ni ločil od plovila. Kmalu zatem je sledila eksplozija, na raketi pa med testnim poletom ni bilo posadke. Raketa Starship je sicer zasnovana za 100 potnikov, z njo pa bi bilo moč poleteti na Luno in Mars.Pred eksplozijo se je raketa začela nenadzorovano vrteti, nato je na višini 30 kilometrov pri hitrosti višji od 2100 km/h eksplodirala. Takšen scenarij je bil verjeten, ekipa podjetja SpaceX pa je kljub neuspehu uspela zbrati številne koristne podatke, ki jim bodo v prihodnje v veliko pomoč pri izstrelitvi rakete Starship.

Raketa Starship v višino meri 119 metrov, celotna masa pa je 5.000 ton. Gre za prvo izstrelitev omenjene rakete, ki se je žal končala neuspešno. Poglejte si trenutek, ko je raketa Starship podjetja SpaceX eksplodirala nekaj minut po vzletu.


0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Vse lepo in prav. Vseeno pa mi ni jasno, zakaj je množica ljudi v infosredišču bila navdušena, če pa je raketo raztrgalo...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Matjaž in Simona objavila posnetek iz porodnišnice: Razveselila sta se petega otroka!Robert Roškar srečal najbolj simpatično gospo: Njun pogovor ti bo polepšal dan!Tilen Artač nastopil kot Jonas Žnidaršič: Njegov posnetek je doza smeha!VIDEO: Poklical je slovensko policijo: Njegov posnetek je nasmejal Slovence!VIDEO: Slovenske rokometašice pisale zgodovino: Uvrstile so se na olimpijske igre!VIDEO: Prihajajo nevihte, sodra in sneg: Tako bodo padavine jutri zajele Slovenijo!Elda Viler zapela v oddaji Glasbeni pozdrav: Njen nastop navdušuje Slovence!Darja Gajšek presenetila oboževalca: Nastopila je za njegov 60. rojstni dan!Kajakaš v reki rešil 6-letnega dečka: Padel je s čolna, oče je odpeljal naprej!Grozljivka na Tajvanu: Med potresom padale skale, voznika je varoval predor!Slovenski ansambel zapel uspešnico, ki jo je Peter Fink poklonil svoji ženiStarejši par hišo z vrtom zamenjal za stanovanje v Ljubljani, ki ima veliko terasoTuristu srce padlo v hlače: Gepard je vstopil v njegovo vozilo!15-letnica navdušila s talentom: Za pevski nastop je prejela zlati gumb!Muslimani praznujejo bajram: Toliko vernikov se je zbralo v Ljubljani!Dolenjski ansambel navdušil z nastopom: Zapeli so svojo uspešnico!VIDEO: Neumnost voznika na štajerski avtocesti: Peljal je kar v nasprotno smer!Krava po 17 letih občutila svobodo: Spoznala je slepo prijateljico kravo!Deklica na ulici pokazala talent: Na violino je zaigrala svetovno znano uspešnico!Janez Janša pokazal, kako igra nogomet: Izvedel je odličen strel v gol!Prenovili so majhno stanovanje v starem bloku v Ljubljani: Notranjost, ki navdušuje!Urška Klakočar Zupančič sporoča Slovencem: "Vzgajati moramo prave moške!"Parodija na Slovensko vesoljsko agencijo: Pridružila se jim je Svetlana Makarovič!VIDEO: Zapeli so slovensko kolesarsko himno: Parodija, ki je doza smeha!