VIDEO: Neverjetna akcija Slovencev: Združili so moči, da bi ustavili požar!

Pretekle dni se je z največjim požarom v zgodovini Slovenije, ki je pustošil po Krasu, borilo več kot 10.000 gasilcev.

Prav posebno pomoč so jim ponudili prostovoljci, ki so združili moči in stopili skupaj - poskrbeli so za številne goloseke, da bi tako ognju preprečili nadaljnje širjenje proti naseljem.

"Pet nas je bilo na začetku. Šest, sedem, osem, deset, petdeset, sto. Tukaj je petsto ljudi," je v video posnetku povedal domačin, ki je gasilcem priskočil na pomoč. Podirali so drevesa, drugi so odnašali veje in ustvarjali koridor brez dreves.

Ogenj tako ni imel velike možnosti, da bi preskočil - z omenjenimi dejanji so številni Slovenci znatno pomagali gasilcem in gozdarjem, še enkrat znova pa se je dokazalo, da znamo predvsem ob katastrofah stopiti skupaj.


Poglejte si prizor s Krasa, pri katerem lahko spremljamo skupino Slovencev, ki so se prostovoljno podali na delo, da bi zajezili širjenje največjega požara v zgodovini Slovenije. Fantje in dekleta, kapo dol!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moški je govoril z mladički ovce: Posnetek ima že 9 milijonov ogledov!Potapljala se je v morju in našla zračni žep: Posnetek ima 14 milijonov ogledov!Ko je začela govoriti, so sodniki doživeli šok: Takšen talent ima ta ženska!VIDEO: Dejanje gasilcev obkrožilo internet: Posnetek ima že 6 milijonov ogledov!Delavca so odpustili, nato je z bagrom porušil hišo svojega šefaLastnica ob hiši posnela medvedko z mladičkom: Ohladila sta se v njenem bazenu!Mačka med počitkom padla s police, nato je spala naprej, kot da ni bilo ničMož na čudovit način presenetil ženo: Ostala je odprtih ust!Brezdomka ni imela denarja, moški ji je dal svojo bančno karticoJanez Janša objavil prizor na Triglavu: Zabavali so se ob zvokih harmonike!Mati zajokala, ko je izvedela skrivnost hčerke: Postala bo babica!Moški je božal mladička veverice: Njen odziv ti bo takoj polepšal dan!VIDEO: Posnetek iz zraka razkriva, kako obsežen je požar pri SocerbuVIDEO: Reševalci so se vračali v bolnišnico: Tako je zagorelo njihovo vozilo!Na gori odstranili ogromno skalo, da bi bila pot pod njo bolj varnaGasilci objavili posnetek nujne vožnje, ko je na avtocesti pristalo letaloVIDEO: Dramatičen posnetek, ko je na gorenjski avtocesti zasilno pristalo letaloKraljevi stražar na konju začel kričati na žensko, ker je prijela za vajetiVIDEO: Novi posnetki požara na Krasu: Tako je izgledal pekel iz helikopterja!Želva se je zataknila med skale: Moški jo je rešil in izpustil v vodo!Požar na Hrvaškem: Zagorelo na otoku Hvar, ena oseba izgubila življenje!Otrok jokal na letalu, nato je pogledal preko sedežaZapeljali so skozi predor, vreme se je povsem spremeniloKamela si sredi Ljubljane privošči okusno lubenicoVIDEO: Strašljiv podor kamenja na Mont Blancu, kjer poteka plezalna pot