VIDEO: Piloti hrvaških letal brez počitka: Tako požar gasijo v bližini Splita!

Pri največjem požaru v zgodovini Slovenije, ki je prizadel večji del Krasa, so veliko pomoč ponudili tudi Hrvatje.

Piloti gasilskih letal Canadair so slovenskih gasilcem močno olajšali delo, zdaj pa brez počitka nadaljujejo z gašenjem požarov tudi v Dalmaciji.

Na Hrvaškem sicer divjajo številni požari, obsežnemu požaru pa so priča tudi v naselju Poljica, ki se nahaja med Splitom in Mostarjem. Tam so aktivirali helikopter in tri Canadair letala, ki so v boju proti ognju zelo učinkovita.

Ogenj se je nevarno približal naselju:


Hrvaški gasilci naj bi omenjen požar sicer imeli pod nadzorom, vendar se zaradi močnega vetra širi. Prav zaradi burje obstaja verjetnost, da bi znova ušel izpod nadzora.

Poglejte si prizor iz Dalmacije, pri katerem lahko spremljamo gasilska letala Canadair v akciji. Srečno hrvaškim gasilcem in hvala za vso pomoč, ki ste nam jo nudili na Krasu.

Hrvaška letala med gašenjem požara:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moški je govoril z mladički ovce: Posnetek ima že 9 milijonov ogledov!Potapljala se je v morju in našla zračni žep: Posnetek ima 14 milijonov ogledov!Ko je začela govoriti, so sodniki doživeli šok: Takšen talent ima ta ženska!VIDEO: Dejanje gasilcev obkrožilo internet: Posnetek ima že 6 milijonov ogledov!Delavca so odpustili, nato je z bagrom porušil hišo svojega šefaLastnica ob hiši posnela medvedko z mladičkom: Ohladila sta se v njenem bazenu!Mačka med počitkom padla s police, nato je spala naprej, kot da ni bilo ničMož na čudovit način presenetil ženo: Ostala je odprtih ust!Brezdomka ni imela denarja, moški ji je dal svojo bančno karticoJanez Janša objavil prizor na Triglavu: Zabavali so se ob zvokih harmonike!Mati zajokala, ko je izvedela skrivnost hčerke: Postala bo babica!Moški je božal mladička veverice: Njen odziv ti bo takoj polepšal dan!VIDEO: Posnetek iz zraka razkriva, kako obsežen je požar pri SocerbuVIDEO: Reševalci so se vračali v bolnišnico: Tako je zagorelo njihovo vozilo!Na gori odstranili ogromno skalo, da bi bila pot pod njo bolj varnaGasilci objavili posnetek nujne vožnje, ko je na avtocesti pristalo letaloVIDEO: Dramatičen posnetek, ko je na gorenjski avtocesti zasilno pristalo letaloKraljevi stražar na konju začel kričati na žensko, ker je prijela za vajetiVIDEO: Novi posnetki požara na Krasu: Tako je izgledal pekel iz helikopterja!Želva se je zataknila med skale: Moški jo je rešil in izpustil v vodo!Požar na Hrvaškem: Zagorelo na otoku Hvar, ena oseba izgubila življenje!Otrok jokal na letalu, nato je pogledal preko sedežaZapeljali so skozi predor, vreme se je povsem spremeniloKamela si sredi Ljubljane privošči okusno lubenicoVIDEO: Strašljiv podor kamenja na Mont Blancu, kjer poteka plezalna pot