VIDEO: Policisti vklenili najstnico iz Slovenije, ki na avtobusu ni nosila maske

Na družbenem omrežju Facebook je včeraj popoldne zaokrožil video posnetek mladoletnice, ki naj bi jo po njenih besedah policisti na Vranskem vklenili v lisice, ker na avtobusu ni nosila zaščitne maske.

Izjava policistov pravi drugače - 17-letno najstnico naj bi vklenili zaradi njenega nesodelovanja ter nesramnega vedenja.

"Voznik, ki me je prijavil, je zbežal, ni se mi niti predstavil. Sem dijakinja, že od samega začetka se borim, da dihamo svobodno. Odlok, hišni red in priporočila niso zakon. Nimajo vam pravice dati kazni," je ob video posnetku zapisala najstnica.

Mladoletna dijakinja v lisicah:


Odzvali so se tudi pri družbi Nomago, kjer so incident potrdili. V izjavi so zapisali, da je potnica verbalno napadla voznika, ki jo je prosil, naj uporablja zaščitno obrazno masko. Zaradi njenega nevarnega obnašanja je voznik na pomoč poklical nadrejenega, ta pa je kontaktiral policiste. Potnica se ni umirila niti po prihodu policistov, verbalno nasilna naj bi bila tudi do njih. Policista sta jo večkrat opozorila, da se mora identificirati, kar pa najstnica ni hotela storiti. Prav zato sta zoper njo uporabila telesno silo in jo vklenila.

Izjavo družbe Nomago so potrdili tudi na Generalni policijski postaji (GPU), kjer so pojasnili, da se je potnica na avtobusu nesramno in nedostojno vedla, s tem pa vznemirjala voznika in potnike na avtobusu.

Z najstnico je govoril tudi Denis Avdič iz Radia 1, kjer je dekle predstavilo svojo plat zgodbe. Tudi radijski voditelj je ob koncu dejal, da so po slišanem sodeč policisti ravnali po predpisih, najstnico pa vklenili zato, ker ni upoštevala njihovih ukazov.

Najstnica poklicala na Radio 1:

0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Predlagam, tudi policaji, tako kot učitelji, morajo poslušati kaki tečaj z naslovom karkoli že, glasiti pa bi se moral: KAKO POTLAČITI SVOJE DOSTOJANSTVO IN PRENAŠATI DALJE, KO TI NAJSTNIKI SERJEJO PO GLAVI. Predava g. Marko Juhant.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Jani Möderndorfer brez dlake na jeziku: Njegov govor obkroža Slovenijo!Hrvatje priredili pesem "Ne diraj moju ljubav": Parodija je smeh do solz!Deček v šovu zapel kot Elvis Presley: Njegov glas je obnorel sodnike!Čudovita hiša v Mislinji, ki jemlje sapo: Notranjost te bo prevzela!Napake novinarjev na 24ur: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Med sprehodom ga je napadla puma: Posnetek, ob katerem ti zaledeni kri!Tigra je prebudil iz spanca, takoj so mu popustili živciDeklica je prvič videla pasjega mladička: Posnetek ti bo polepšal dan!Pešec jo je odnesel za las: Proti njemu se je prevračal avtomobil!Mati in sin zapela pesem Hallelujah: Njun nastop je navdušil internet!Prizor pri sosedih, ki jo je nasmejal do solz: To je posnela, ko je prišla domov!Medicinska sestra iz Slovenije na robu solz: "Zgodila se bo katastrofa!"VIDEO: Sramotno obnašanje v parlamentu: To so počeli naši poslanci!Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Z njim je nastopila tudi Lea Sirk!Grozljiv posnetek kolesarja iz Gorenjske: Poletel je čez avtomobil!23-letna pevka ganila sodnike: Njen glas je kot iz pravljice!Deček na talentu odpihnil sodnike: Njegov nastop ima že 20 milijonov ogledov!Voznik pri Corvetti pokazal pospeške, nato je uničil avtomobilNajstnica na ulici zapela pesem "Creep", njen nastop ruši rekordeVIDEO: Prizor, ki lomi srca: Na smrtni postelji ga je še zadnjič obiskal konjTo je razlog, zakaj tigru nikoli ne smemo obrniti hrbtaNa dnu oceana posneli nenavadno bitje: Je prišlo iz vesolja?Hrvaška klapa navdušila s pesmijo: Zapeli so jo s pevcem iz Šibenika!Na ulični klavir je zaigral pesem "Faded", njegov nastop ruši rekordeV šovu The Voice zapel kot Eminem: Nastop, ki je odpihnil sodnike!