VIDEO: Posledice včerajšnjega potresa na Hrvaškem: Udorne jame se širijo!

Včeraj je Hrvaško znova stresel močan potresni sunek z magnitudo 5,2, ki so ga merilne naprave zabeležile malce po 18. uri.

Tla so se na območju Karlovca tresla tudi danes - ob 12:06 so merilniki Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) zaznali nov popotresni sunek z magnitudo 3,6.

Včerajšnji močnejši potres je povzročil še več škode na objektih, ki jih je pretekli teden poškodoval potres. Že na začetku januarja so se v naselju Mečenčani v siško-moslavški županiji pojavile udorne jame. Po potresu so se namreč začela tla posedati, včerajšnji potres pa je jame še razširil in poglobil.

Mnoge jame se nahajajo v neposredni bližini hiš v naselju, ena izmed njih pa obsega že okoli 20 metrov in se še vedno širi. Policija je tam prepovedala gibanje, saj ostaja velika verjetnost, da se bo zemlja še posedala.

Poleg udornih jam je včerajšnji potres povzročil dodatno škodo na stavbah v Petrinji in okolici, ki jih bodo morali strokovnjaki znova pregledati in oceniti škodo. Poglejte si, kakšne udorne luknje so se pojavile v naselju Mečenčani na Hrvaškem.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moškega so testirali za korono: Njegov odziv je nasmejal širni svet!Posneli trenutek, ko je sneg zdrsel s strehe: Posnetek je prava popestritev dneva!Lastnik je poklical svojega konja: Ne boste verjeli, kako visoko je skočil!Ženinu in nevesti pokvarila poroko: "Noseča sem, to je tvoj otrok!"Dramatičen posnetek iz letala: Potnik posnel trenutek, ko so zasilno pristali!VIDEO: Vozniku sredi Ljubljane popustili živci: Zaletaval se je v vozilo pred sabo!Posnetek, ki je nasmejal splet: Ko se skregata dva malčka iz Italije!VIDEO: Slovenka spregovorila o izgubi partnerja: Njene besede ti bodo dale misliti!Potepuška mačka sedela na pločniku: Napadla je vsakega, ki se je sprehodil mimo!Kuža na smučišču poskrbel za smeh: Posnetek je senzacija na spletu!Policist med delom doživel šok: V vozilu je našel ženo med varanjem!VIDEO: Jelko Kacin ni vedel, da ga snemajo: Izjava je razburila SlovenijoOrel v zraku letel z ogromno ribo, podobno morskemu psuVIDEO: Slovenec poskrbel za dozo smeha: Tako je govoril v nemškem jeziku!Toliko snega je padlo v Kanadi: Kamera posnela, kako so očistili ulice!Tilen Artač si je privoščil Alfija Nipiča: Tako je spremenil njegove uspešnice!Lastnica pod jakno grela kužka: Prizor, ki ga je posnela, ti bo polepšal dan!Našli psičko, ki se je tresla od strahu: Njeno okrevanje ti bo polepšalo dan!Dostavljalec je imel slab dan: Zaradi tega posnetka se mu mnogi smejijo!Krava pripeljala mladička do lastnice, da bi ji ga pokazala od blizuKako pregnati tečne vrane, ki nas zjutraj zbudijo z oglašanjemNor posnetek iz Azije: Turisti posneli trenutek, ko so bežali pred plazom!Zasvojena mačka obkrožila svet: Tako je "napadla" mačjo meto!Slovenska policija opozarja: Posneli trenutek, ko se je v gorah sprožil plaz!Za dekle je zaigral na klavir: Ko je zapela, je z glasom obkrožila svet!