VIDEO: Posnel je trenutek, ko se je pri Ptuju sprožil zemeljski plaz

Matej Štegar, član ekipe Meteoinfo Slovenija je včeraj v Orešju pri Ptuju ujel trenutek, ko je v vinograd zdrsnil večji zemeljski plaz.

Na kamero je posnel podiranje dreves in lezenje zemlje, z video posnetkom pa pritegnil pozornost številnih spletnih uporabnikov.

"V zadnjem poslabšanju je nad tem območjem padlo 108 mm dežja. Obilne padavine so poskrbele za močan porast vodotokov in hudo razmočenost tal, kar sproža številne zemeljske plazove. Nevarnost proženja zemeljskih plazov bo prisotna tudi v prihodnjih dneh, zlasti v torek, ko pričakujemo novo obilno pošiljko padavin," so ob video posnetku zapisali na Facebook strani Meteoinfo Slovenija.

Matej je ob video posnetku še zapisal, da se je v Orešju pri Ptuju zemeljski plaz sprožil med 19:45 in 20:15 uro. Prišlo je do premika večje gmote razmočene zemlje, ki je poškodovala bližnji vinograd. Zaradi obilnih padavin se je širom Slovenije sprožilo že več zemeljskih plazov.

Poglejte si video posnetek v bližini Ptuja, pri katerem lahko spremljamo trenutek, ko se je ob obilnem deževju sprožil zemeljski plaz.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!