VIDEO: Posneli trenutek, ko je Franci Kek med košarkarsko tekmo stekel na parket

Včerajšnjo košarkarsko tekmo med Slovenijo in Izraelom je zasenčilo nekaj incidentov, pri katerih so nekateri protestirali proti izraelskim napadom v Gazi.

Med protestniki se je znašel tudi Franci Kek, ki je med košarkarskim obračunom stekel na parket in do prihoda varnostnikov ležal na tleh.

Košarkarska tekma v Kopru, na kateri sta se pomerili reprezentanci Slovenije in Izraela, je zaradi preteklih konfliktov veljala za varnostno tvegano. Policisti so zabeležili dve kršitvi zakonov o javnem zbiranju in o zasebnem varovanju - med kršitelji je bil tudi televizijec Franci Kek.


Slovenske novice, YouTube
Franci Kek je imel na sebi črno-bel palestinski šal, med prvim odmorom pa je pritekel na igrišče in se ulegel nedaleč stran od koša. S parketa so ga pospremili varnostniki, po incidentu pa je Franci Kek na omrežju X zapisal: "V času globalne brezbrižnosti je potrebno vstati iz cone udobja in jasno povedati, da Izrael izvaja genocid nad Palestinci in da Netanjahu, ko se pogleda v ogledalo, v njem vidi Hitlerja. Današnja košarkarska tekma je bila ob vsem tem drugorazredna tema."

Policisti bodo proti Franciju Keku in še enemu protestniku uvedli prekrškovni postopek. Okoli 30 protestnikov se je pred začetkom obračuna zbralo tudi ob dvorani, kjer so na miren način izrazili podporo Palestincem.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen