VIDEO: Posnetek iz zraka razkriva, kako obsežen je požar pri Socerbu

Zaradi obsežnega požara na območju Socerba v občini Koper so že včeraj aktivirali državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju.

Požar je sicer omejen, a še vedno ga gasilci niso uspeli v celoti pogasiti. Primanjkuje jim tudi pomoč iz zraka, saj letala sosednjih držav požare gasijo drugod.

"Ponoči je na požarišču sodelovalo 130 gasilcev s 40 vozili. Pojavljala so se nova žarišča, sicer pa je požar pod nadzorom," so včeraj zapisali v izjavi za javnost. Kmalu zatem je ogenj znova ušel izpod nadzora, ponoči pa je stanje poslabšala močna burja.

Obsežen požar na Socerbu iz zraka:


Zajemanje vode s helikopterjem:


Ogenj je zajel težko dostopno območje, gasilcem pa pomagajo štirje helikopterji - dva slovenska in dva italijanska. Danes jim pomaga tudi helikopter slovenske policije.

Požar na Socerbu:


Gasilci se bojijo noči, saj je vremenska napoved zelo slaba. Burja naj bi se obrnila v maestral, kar bo še poslabšalo zadevo. Prav zato si prizadevajo, da požar pogasijo že danes, a je za takšen razplet malo možnosti.

Tako vodo v Tržaškem zalivu zajema kanader:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Policisti objavili posnetek fantovščine: Tako so se izkazali prvi posredovalci!Katero je glavo mesto Slovenije? Odgovor tekmovalke iz Srbije je doza smeha!Tilen Artač si je privoščil politike: Poglej parodijo, ki je nasmejala Slovenijo!Upokojenka v solzah poklicala v oddajo: Posnetek klica je ganil Slovenijo!VIDEO: V Piranu snemajo film: Takšno razdejanje so posneli na piranski Punti!VIDEO: Bepop zapeli ob 20. obletnici smrti Nejca: Zapela je tudi njegova sestra!Ulični nastop, ki je navdušil splet: Tako sta fant in dekle zapela uspešnico!Policijskega psa so morali uspavati: Takšno slovo so mu pripravili policisti!Malček je objel psa in mu zapel pesmico: Prizor ti bo ogrel srce!Psa sta v stanovanju tulila v zrak: Za dozo smeha je poskrbel 5-mesečni malček!Tilen Artač priredil slovensko Zdravljico: Ste že slišali njegovo parodijo?Moški je zapel ob osličku: Čudovit odziv živali ti bo polepšal dan!VIDEO: Branko Grims izgubil živce: Tako sta se udarila s Kordišem!Psa sta se igrala skrivalnice: Razplet bo tudi tebi polepšal dan!10-letni sin skočil v bazen: Mamo je rešil pred utopitvijo!Medved je vstopil v trgovino, pred prodajalcem je kradel sladkarijeNajboljše poteze EuroBasketa 2022: Tolikokrat so navdušili slovenski košarkarji!VIDEO: Vrhunci tekme proti Srbiji, ko je Slovenija postala evropski prvakVIDEO: Tilen Artač zapel kot Pero Lovšin: Pripravil je parodijo na RTV Slovenija!Hrček v usta skril devet korenčkov: Posnetek je uspešnica na spletu!Lastnik je hecal svojega haskija: Tako je pes poskrbel za kazen!Tragedija med letalskim mitingom: Posneli trenutek, ko je strmoglavilo letalo!Parodija iz Ljubljane, ki je nasmejala Slovenijo: Prijaviti moramo domačine!VIDEO: Velika napaka med oddajo na RTV: Poglej, kako je težave rešil voditelj!VIDEO: Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Tako je navduševala na veselicah!