VIDEO: Posnetek iz zraka razkriva, kako obsežen je požar pri Socerbu

Zaradi obsežnega požara na območju Socerba v občini Koper so že včeraj aktivirali državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju.

Požar je sicer omejen, a še vedno ga gasilci niso uspeli v celoti pogasiti. Primanjkuje jim tudi pomoč iz zraka, saj letala sosednjih držav požare gasijo drugod.

"Ponoči je na požarišču sodelovalo 130 gasilcev s 40 vozili. Pojavljala so se nova žarišča, sicer pa je požar pod nadzorom," so včeraj zapisali v izjavi za javnost. Kmalu zatem je ogenj znova ušel izpod nadzora, ponoči pa je stanje poslabšala močna burja.

Obsežen požar na Socerbu iz zraka:


Zajemanje vode s helikopterjem:


Ogenj je zajel težko dostopno območje, gasilcem pa pomagajo štirje helikopterji - dva slovenska in dva italijanska. Danes jim pomaga tudi helikopter slovenske policije.

Požar na Socerbu:


Gasilci se bojijo noči, saj je vremenska napoved zelo slaba. Burja naj bi se obrnila v maestral, kar bo še poslabšalo zadevo. Prav zato si prizadevajo, da požar pogasijo že danes, a je za takšen razplet malo možnosti.

Tako vodo v Tržaškem zalivu zajema kanader:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!VIDEO: Damjan Murko prodaja svoj lubrikant: Takšen posnetek je pripravil!VIDEO: Medvedja družina v slovenskem gozdu: Takšen prizor je posnela kamera!VIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!Slovenka in Kanadčan preizkušala obroke, ki jih imajo v njuni vojskiOpica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaTalent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!Slovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!Leopard napade slepo srno: Proti njemu ni imela možnosti za preživetje!VIDEO: Nora vožnja slovenske gorske kolesarke na svetovnem prvenstvuŠok zaradi nepazljivosti tovornjakarja: Skoraj bi prišlo do čelnega trčenja!Borut Pahor v šoli dobil ukor: Krive so bile besede, ki jih je rekel učiteljici!VIDEO: Turistka naročila jastoga za 200 evrov, nato ga je izpustila v morjeVIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Ob gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!Ognjena krogla nad Islandijo razsvetlila nebo, prizor so posnele kamere