VIDEO: Posnetek slovenskega reševalca na motorju, ki vam bo dal misliti

Včeraj je mnogim Slovencem dala misliti huda prometna nesreča, ki se je zgodila v središču Ljubljane. Med intervencijo se je v vozilo zaletel motorist reševalec, saj mu voznik ni odstopil prednosti.

Kratko bo po vsej verjetnosti žal potegnil prav reševalec, saj je prevozil rdečo luč.

Četudi je vožnja skozi rdečo luč med intervencijo seveda dovoljena, se v primeru nesreče poleg povzročitelja oglobi tudi reševalce. Tako namreč pravila diktirajo zakoni!

Poklic reševalca na motorju je obenem zelo stresen. Največkrat so prav oni prvi, ki se znajdejo na kraju nesreč, žal pa v prometu veljajo tudi za najbolj ranljivo skupino udeležencev.


Youtube
To se je znova izkazalo ob včerajšnji nesreči, ko je hude poškodbe utrpel prav motorist reševalec.

Preberite še: Zapis reševalke obkrožil Slovenijo, to je povedala po hudi nesreči motorista reševalca

V posnetku, ki je splet obkrožil že pred leti, je predstavljeno vsakodnevno soočenje z najzahtevnejšimi intervencijami skozi oči motorista reševalca, izpostavljenost nevarnostim iz okolja, strokovnost in odgovornost ter izjemna volja in zadovoljstvo po uspešno opravljenem delu.

Delimo posnetek naprej med prijatelje, da bodo tudi oni spoznali, kakšen časten poklic opravljajo reševalci na motorjih. Bi obenem morali zakonodajo spremeniti tako, da bi ta ščitila reševalce, gasilce in policiste med intervencijami?
Top komentar
Franc Gomilar
Pred 2 meseci
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
0
Dare Seitl
Pred 2 meseci
Resevelci, Gasilci so Res Spostovanja vredni! Oni bi morali imeti privilegij v kakrsnjihkoli
cakalnih vrstah. Rabim jih tudi, ko Oni Nekaj cakajo, PA kljubtemu pohitijo pomagali!!!
0
Stojan Gabrijelcic
Pred 2 meseci
Nihče in nikoli ne sme čez rdečo luč jn če že gre so posledice tu.
1
andzelko
Pred 2 meseci
Skregano z pametjo!...In zakaj policist ni oglobljen če prevozi rdečo?...On zagotovo ne bo rešil življenje nekomu ki mu je odvisno od reševalca....Ampak je že od nekdaj pravilo:Intervencijska vozila z sireno ali lučjo imajo prednost pred vsem!!!
1
Jože Lukunić
Pred 2 meseci
Že pred leti je bilo tudi objavljeno v javni oddaji napredek v tehnologiji za takšne primere. SISTEM ZA SPREMINJANJE SEMAFORIZIRANIH KRIŽIŠČ, ki omogoča oziroma uravnava semaforje za Gasilce in Reševalce, ko so na nujni vožnji. In kaj je naredila naša država na tem področju; NIČ in še dolgo ne bo, ker so nesposobni!?! Niti že osnovnih funkcij semaforjev niso vrnili v delovanje utripajoče zelene luči pred zapiranjem semaforja, če ravno so to obljubili že dolgo let nazaj! Raje ukrajajo nečloveške in skregane z logiko nove zakone. Intervencija je intervencija, ob prižganih svetlobnih opozorilnih lučeh in zvočnimi signali (sirena) je prednost jasna ne glede na trenuten status poteka prometa, in to vemo vsi kateri smo pridobili vozniško dovoljenje, razen ostalih, ki pa vozijo z kupljenimi v bivših Yugoslovanskih ali celo bivših varšavskih državah! Takoj podpišem peticijo za ukinitev vsiljenih nehumanih zakonov in dopolnilni zakon za Reševalce in Gasilce za prednost na nujni vožnji...
2
Andreja Cvetković
Pred 2 meseci
Takoj podpišem peticijo za spremembo tega zakona. Reševalci bi po mojem mnenju morali imeti prednost v prometu. Saj v večini pomagajo prav nam - raztresenim voznikom in ostalim udeležencem v prometu.
0
Iztok Rener
Pred 2 meseci
Nesebično.....
6
Franc Gomilar
Pred 2 meseci
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
-9
Milan Tomažič
Pred 2 meseci
Zal krsi cestno prometna pravila je udelezenec v prometu kot vsi ostali
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!