VIDEO: Posnetek slovenskega reševalca na motorju, ki vam bo dal misliti

Včeraj je mnogim Slovencem dala misliti huda prometna nesreča, ki se je zgodila v središču Ljubljane. Med intervencijo se je v vozilo zaletel motorist reševalec, saj mu voznik ni odstopil prednosti.

Kratko bo po vsej verjetnosti žal potegnil prav reševalec, saj je prevozil rdečo luč.

Četudi je vožnja skozi rdečo luč med intervencijo seveda dovoljena, se v primeru nesreče poleg povzročitelja oglobi tudi reševalce. Tako namreč pravila diktirajo zakoni!

Poklic reševalca na motorju je obenem zelo stresen. Največkrat so prav oni prvi, ki se znajdejo na kraju nesreč, žal pa v prometu veljajo tudi za najbolj ranljivo skupino udeležencev.


Youtube
To se je znova izkazalo ob včerajšnji nesreči, ko je hude poškodbe utrpel prav motorist reševalec.

Preberite še: Zapis reševalke obkrožil Slovenijo, to je povedala po hudi nesreči motorista reševalca

V posnetku, ki je splet obkrožil že pred leti, je predstavljeno vsakodnevno soočenje z najzahtevnejšimi intervencijami skozi oči motorista reševalca, izpostavljenost nevarnostim iz okolja, strokovnost in odgovornost ter izjemna volja in zadovoljstvo po uspešno opravljenem delu.

Delimo posnetek naprej med prijatelje, da bodo tudi oni spoznali, kakšen časten poklic opravljajo reševalci na motorjih. Bi obenem morali zakonodajo spremeniti tako, da bi ta ščitila reševalce, gasilce in policiste med intervencijami?
Top komentar
Franc Gomilar
Pred 11 tedni
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
0
Dare Seitl
Pred 11 tedni
Resevelci, Gasilci so Res Spostovanja vredni! Oni bi morali imeti privilegij v kakrsnjihkoli
cakalnih vrstah. Rabim jih tudi, ko Oni Nekaj cakajo, PA kljubtemu pohitijo pomagali!!!
0
Stojan Gabrijelcic
Pred 11 tedni
Nihče in nikoli ne sme čez rdečo luč jn če že gre so posledice tu.
1
andzelko
Pred 11 tedni
Skregano z pametjo!...In zakaj policist ni oglobljen če prevozi rdečo?...On zagotovo ne bo rešil življenje nekomu ki mu je odvisno od reševalca....Ampak je že od nekdaj pravilo:Intervencijska vozila z sireno ali lučjo imajo prednost pred vsem!!!
1
Jože Lukunić
Pred 11 tedni
Že pred leti je bilo tudi objavljeno v javni oddaji napredek v tehnologiji za takšne primere. SISTEM ZA SPREMINJANJE SEMAFORIZIRANIH KRIŽIŠČ, ki omogoča oziroma uravnava semaforje za Gasilce in Reševalce, ko so na nujni vožnji. In kaj je naredila naša država na tem področju; NIČ in še dolgo ne bo, ker so nesposobni!?! Niti že osnovnih funkcij semaforjev niso vrnili v delovanje utripajoče zelene luči pred zapiranjem semaforja, če ravno so to obljubili že dolgo let nazaj! Raje ukrajajo nečloveške in skregane z logiko nove zakone. Intervencija je intervencija, ob prižganih svetlobnih opozorilnih lučeh in zvočnimi signali (sirena) je prednost jasna ne glede na trenuten status poteka prometa, in to vemo vsi kateri smo pridobili vozniško dovoljenje, razen ostalih, ki pa vozijo z kupljenimi v bivših Yugoslovanskih ali celo bivših varšavskih državah! Takoj podpišem peticijo za ukinitev vsiljenih nehumanih zakonov in dopolnilni zakon za Reševalce in Gasilce za prednost na nujni vožnji...
2
Andreja Cvetković
Pred 11 tedni
Takoj podpišem peticijo za spremembo tega zakona. Reševalci bi po mojem mnenju morali imeti prednost v prometu. Saj v večini pomagajo prav nam - raztresenim voznikom in ostalim udeležencem v prometu.
0
Iztok Rener
Pred 11 tedni
Nesebično.....
6
Franc Gomilar
Pred 11 tedni
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
-9
Milan Tomažič
Pred 11 tedni
Zal krsi cestno prometna pravila je udelezenec v prometu kot vsi ostali
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danZ jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!Mladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaSMEH: Slovenski komik pokazal, kako izgledajo naši nakupi po trgoviniSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Takšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevniki