VIDEO: Posnetek slovenskega reševalca na motorju, ki vam bo dal misliti

Včeraj je mnogim Slovencem dala misliti huda prometna nesreča, ki se je zgodila v središču Ljubljane. Med intervencijo se je v vozilo zaletel motorist reševalec, saj mu voznik ni odstopil prednosti.

Kratko bo po vsej verjetnosti žal potegnil prav reševalec, saj je prevozil rdečo luč.

Četudi je vožnja skozi rdečo luč med intervencijo seveda dovoljena, se v primeru nesreče poleg povzročitelja oglobi tudi reševalce. Tako namreč pravila diktirajo zakoni!

Poklic reševalca na motorju je obenem zelo stresen. Največkrat so prav oni prvi, ki se znajdejo na kraju nesreč, žal pa v prometu veljajo tudi za najbolj ranljivo skupino udeležencev.


Youtube
To se je znova izkazalo ob včerajšnji nesreči, ko je hude poškodbe utrpel prav motorist reševalec.

Preberite še: Zapis reševalke obkrožil Slovenijo, to je povedala po hudi nesreči motorista reševalca

V posnetku, ki je splet obkrožil že pred leti, je predstavljeno vsakodnevno soočenje z najzahtevnejšimi intervencijami skozi oči motorista reševalca, izpostavljenost nevarnostim iz okolja, strokovnost in odgovornost ter izjemna volja in zadovoljstvo po uspešno opravljenem delu.

Delimo posnetek naprej med prijatelje, da bodo tudi oni spoznali, kakšen časten poklic opravljajo reševalci na motorjih. Bi obenem morali zakonodajo spremeniti tako, da bi ta ščitila reševalce, gasilce in policiste med intervencijami?
Top komentar
Franc Gomilar
Pred 2 tedni
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
0
Dare Seitl
Pred 1 tednom
Resevelci, Gasilci so Res Spostovanja vredni! Oni bi morali imeti privilegij v kakrsnjihkoli
cakalnih vrstah. Rabim jih tudi, ko Oni Nekaj cakajo, PA kljubtemu pohitijo pomagali!!!
0
Stojan Gabrijelcic
Pred 1 tednom
Nihče in nikoli ne sme čez rdečo luč jn če že gre so posledice tu.
1
andzelko
Pred 1 tednom
Skregano z pametjo!...In zakaj policist ni oglobljen če prevozi rdečo?...On zagotovo ne bo rešil življenje nekomu ki mu je odvisno od reševalca....Ampak je že od nekdaj pravilo:Intervencijska vozila z sireno ali lučjo imajo prednost pred vsem!!!
1
Jože Lukunić
Pred 1 tednom
Že pred leti je bilo tudi objavljeno v javni oddaji napredek v tehnologiji za takšne primere. SISTEM ZA SPREMINJANJE SEMAFORIZIRANIH KRIŽIŠČ, ki omogoča oziroma uravnava semaforje za Gasilce in Reševalce, ko so na nujni vožnji. In kaj je naredila naša država na tem področju; NIČ in še dolgo ne bo, ker so nesposobni!?! Niti že osnovnih funkcij semaforjev niso vrnili v delovanje utripajoče zelene luči pred zapiranjem semaforja, če ravno so to obljubili že dolgo let nazaj! Raje ukrajajo nečloveške in skregane z logiko nove zakone. Intervencija je intervencija, ob prižganih svetlobnih opozorilnih lučeh in zvočnimi signali (sirena) je prednost jasna ne glede na trenuten status poteka prometa, in to vemo vsi kateri smo pridobili vozniško dovoljenje, razen ostalih, ki pa vozijo z kupljenimi v bivših Yugoslovanskih ali celo bivših varšavskih državah! Takoj podpišem peticijo za ukinitev vsiljenih nehumanih zakonov in dopolnilni zakon za Reševalce in Gasilce za prednost na nujni vožnji...
2
Andreja Cvetković
Pred 1 tednom
Takoj podpišem peticijo za spremembo tega zakona. Reševalci bi po mojem mnenju morali imeti prednost v prometu. Saj v večini pomagajo prav nam - raztresenim voznikom in ostalim udeležencem v prometu.
0
Iztok Rener
Pred 1 tednom
Nesebično.....
6
Franc Gomilar
Pred 2 tedni
Milan Tomažič......ti si mal počen. Upam da ko boš ti rabil njihovo pomoč,da bo ta malo zamudila.....
-9
Milan Tomažič
Pred 2 tedni
Zal krsi cestno prometna pravila je udelezenec v prometu kot vsi ostali
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem