Zapis reševalke po hudi nesreči obkroža Slovenijo: "A je res tega treba?"

V križišču Tivolske in Dunajske ceste se je včeraj zjutraj zgodila huda prometna nesreča, pri kateri se je poškodoval motorist reševalec.

Ta je bil na intervencijski vožnji, voznik osebnega vozila pa je motorista kljub sirenam in modrim rotacijskim lučem spregledal. Motoristu zdaj grozi kazen, ker je prevozil rdečo luč.

V nesreči je motorist reševalec utrpel dvojni zlom roke in zlom noge, okrevanje pa bo trajalo leto dni. Kljub temu, da je bil na intervenciji, bo po vsej verjetnosti prejel kazen, ker je prevozil rdečo luč. Tako so namreč napisani zakoni, na spletu pa so mnogi izrazili želje, da bi se vse skupaj spremenilo.


Po hudi nesreči se je na Facebooku hitro razširil tudi zapis kolegice reševalke, ki ni mogla mimo zlobnih komentarjev in obsojanj na spletu. Nataša, ki se na Facebooku predstavlja kot "Moška reševalka", je z zapisom mnogim dala misliti.

Objavljamo ga tako, kot ga je zapisala avtorica:

TI PA SI REŠEVALKA ?
NE, MOJE IME JE NATAŠA, IN JA PO POKLICU SEM REŠEVALKA

05.06.2019 Sreda

Čisto navaden dan, s to razliko da sem na dopustu kjer po vseh teh letih lahko rečem, da dejansko ne počnem ničesar, razen da se premetavam iz enega kota postelje na drugi. Občasno mi dela družbo knjiga in sodelavka ki naj bi bila z menoj vendar nimam pojma kaj počne in kje je. Ko se mi da se sprehodim s štruco kruha do labodov ob reki…in morem priznat, da je moja glava dejansko spočita in lena.

Ker pa življenje brez interneta in reševalne službe ne gre, se je danes moje jutro pričelo z novico o hudi prometni nesreči motorista reševalca v Ljubljani. Čeprav fanta poznam to ni vplivalo niti malo na mojo skrb kako je z njim, kaj se je zgodilo in kakšne bodo posledice. Prvi zgodba, ki se mi je ob novici zavrtela v glavi, je zgodba reševalca Napotnika, ki je pred leti doživel podobno nezgodo,… Sprva se tolažimo, samo da je živ, samo da ne umre,… Ko ta faza mine se človek vpraša, kaj pa posledice ?! Bo še lahko živel svoje sanje, bo hodil, bo vedel kdo je, kdo so njegovi najbližji ?! Bo prenesel, da mogoče ne bo več počel tisto kar je zmeraj sanjal ? Bo dovolj močen, kako bo to vplivalo nanj?


Svet, Facebook
Poberem prenosnik in grem na kavo… Sprašujem se, če se preveč sekiram za nekoga, ki sem ga videla mogoče dvakrat v življenju in z njim spregovorila par besed ?! Potem odprem internet ,…. Povsod samo novice o nesreči, srce parajoče slike… Vidim, da se sekirajo vsi, zdravstvo dejansko danes trpi,… Neglede na to iz katerega konca Slovenije prihajamo nam je hudo, se sekiramo in držimo pesti, da bo s fantom vse v redu. Moj val čustev je zadnje čase itak katastrofalen, kot neka zgodnja menopavza bi od jeze do joka lahko prešla v pičli sekundi. Še posebej, ko govorimo o ljudeh kateri delajo naše poslanstvo. In potem seveda se lotim brat komentarje… Komentarje ljudje, ki se niti v danem trenutku ne zavedajo, da je ta reševalec nekdo, ki je izbral da bo življenje posvetil da pomaga drugim… In evo od joka sem že v tem, da primem prenosnik in znorim,…

Ta fant ima ime in priimek, ima datum rojstva in družino. Po poklicu je reševalec,.. Ja prav ste prebrali, po poklicu je reševalec, drugače je človek. Človek kot vsi mi in vi ki kritizirate. Kdaj smo prišli do dejstva da ljudi ocenjujemo po poklicu ?! Ne razumem ?! Patetično mi je, ko me kdo ustavi mi reče a ti si pa reševalka ? Ne, jaz sem Nataša in ja po poklicu sem reševalka !!!!
Zakaj izgubimo identiteto, ko postanemo okolici samoumevni, zakaj pozabijo da smo samo ljudje, ki po končani službi poskušamo živeti kot vsi ostali. Si res ne zaslužimo niti malo sočutja, empatije in razumevanja ?!

Verjamem v to, da je naš poklic ( tako kot policija in vojska ) namenjen le ljudem, ki se dejansko rodijo s tem poslanstvom. Ni vsak z dušo in srcem v tem in ni vsak za ta poklic. Pa vendar, a je tega treba ( bi rekel meni pomemben človek ),… a je res tega treba ? Da se nas žali vsepovprek, da smo divjaki, da mislimo da smo kralji ker imamo sirene, da smo mi tisti ki bi mogli pazit na rdeči,… Se strinjam daleč od tega…tudi stroka nas uči da je na prvem mestu naša varnost in varnost okolice, je pa dejstvo ko mi tulimo vsepovprek dejansko prosimo za kanček vaše pozornosti, da ste uvidevni do nas, da prej pridemo do nekoga ki nas potrebuje.

Vse je ok, dokler nas nekje ne boste čakali sami,… ko se vam bo sekunda zdela ura in ko boste prosili na kolenih da letimo do vas, da pomagamo nekomu, ki je vam pomemben.

Ne morete razumet naših občutkov, ker ne delate našega poklica. Ne morete razumet kako nam je, ko nekaj ne gre tako kot bi moralo iti. In prav zato, ker ne opravljate tega poklica ( in zato ne razumete ) poskusite biti vsaj toliko uvidevni in razumite, da smo mi toliko bolj povezani, prav zato ker se razumemo. Uniforme in samo delo nas tako povezujejo, da smo kot ena velika družina. Ni nam lahko, ko se zgodi kaj takega, ne želimo nikomur slabo in definitivno ne opravljamo tega poklica zaradi denarja. Ne prosim da nas pomilujete, prav tako ne prosim, da nas častite,… Samo preprosto bodite spoštljivi in se zavedajte da smo ljudje tako kot vi. Da smo po poklicu reševalci in da je naš cilj izključno to, da vam pomagamo. Tudi mi imamo družine, nekoga ki nas doma čaka in nekoga, ki se z vso pravico vsak dan vpraša, če se bomo sploh vrnili domov …

Dragi motorist reševalec drži se ***

Vir zapisa: Moška reševalka, Facebook

POGLEJ ŠE: Posnetek slovenskega reševalca na motorju, ki vam bo dal misliti

Zapis reševalke Nataše so objavili tudi na blogu portala Zdravstvena.info, kjer so zapisali, da lahko podporo izrazite na njihov Facebook strani Zaposleni v zdravstvu.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Zelo dober zapis. Spoštovanje! Bi pa me sicer zanimal bolj natančen opis te nesreče, ker ga nisem videl nikjer.
2
Ines Zalac
Pred 2 meseci
Resevalcem poklon...

Zakonodaja katastrofalna obup...oseba katera ti hiti na pomoc je vsega spostovanja vredna!!!

Da pa se jim se kazen napise ker nekdo mogoce umira in ob tem prevozi rdeco luc da bi mu pomagal je pa sramotaaa nase zakonodaje !!!


Resevalcem spostovanje upam da Vas nikoli rabila ne bom ce pa upam da se Vam takrat vsak odmakne ter da nekdo ki ima zeleno na semaforju se zaveda da trgovina bo pocakala...sluzba tudi...zmenek tudi...da pozabi na egoizem in Vas spusti cez rdeco ker moje zivljenje morda ne bo pocakalo...
4
Emil Tomich-Tonto
Pred 2 meseci
Popolnoma se strinjam z napisanim,in prvo kot prvo, bi morali zakon spremeniti. Človek je na nujni vožnji in kaj?? bo vozil v koloni, pri rdeči stal, vozil 50 na uro..... Brez veze potem ukinimo nujne vožnje in naj mi smrtniki čakamo na pomoč, če pride pride, če je pa ni gremo pa h bohku. Naj se politiki malo zamislijo na našo zakonodajo

Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!