VIDEO: Posnetki iz zraka, ki razkrivajo uničenje zaradi potresa v Turčiji

Splet so obkrožili prizori iz zraka, pri katerih lahko spremljamo grozljive razsežnosti uničenja, ki je posledica današnjega potresa v Turčiji.

Po zadnjih podatkih se je porušilo več kot 1.700 zgradb samo v Turčiji, prizadeti so tudi številni deli na severu Sirije.

Potres, ki je dosegel magnitudo 7,8, je najmočnejši potres, ki so ga zabeležili v potresnem centru. Tudi danes dopoldne so se zaradi popotresnega sunka z magnitudo 7,5 močno zatresla tla, številne stavbe so se še dodatno sesedle in porušile.

Ljudje se z golimi rokami prebijajo do ujetih:Do zdaj je po uradnih podatkih zaradi potresa življenje izgubilo več kot 2.300 oseb, število smrtnih žrtev pa bo zagotovo še naraslo. Številni so še vedno pogrešani in ujeti pod ruševinami podrtih zgradb. Samo na območju petih kilometrov od epicentra živi okoli pet milijonov ljudi.

Potresu je tekom dneva sledilo še najmanj 77 popotresnih sunkov, poleg številnih smrtnih žrtev je več tisoč ljudi močno poškodovanih. Bolnišnice so polne, številne tuje države so na območje katastrofe že poslale reševalce in humanitarno pomoč.

Posledice rušilnega potresa iz zraka:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: Damjan Murko prodaja svoj lubrikant: Takšen posnetek je pripravil!VIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!VIDEO: Medvedja družina v slovenskem gozdu: Takšen prizor je posnela kamera!Opica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!Talent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaSlovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!VIDEO: Nora vožnja slovenske gorske kolesarke na svetovnem prvenstvuŠok zaradi nepazljivosti tovornjakarja: Skoraj bi prišlo do čelnega trčenja!VIDEO: Zaletel se je v slovenskega trenerja: Posnetek ima že 2 milijona ogledov!VIDEO: Turist iz Avstrije navdušen nad Slovenijo: Takšne lepote je posnel iz zraka!VIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!Ob gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Za povratno pot z vlakom od Brežič do Ljubljane potrebovali pet ur in polMaraaya predstavila novo pesem "Lubi", ki je navdušila zveste poslušalceRobert Roškar prvič pekel palačinke: Je uspel premagati Anjo Ramšak?