VIDEO: Posnetki iz zraka, ki razkrivajo uničenje zaradi potresa v Turčiji

Splet so obkrožili prizori iz zraka, pri katerih lahko spremljamo grozljive razsežnosti uničenja, ki je posledica današnjega potresa v Turčiji.

Po zadnjih podatkih se je porušilo več kot 1.700 zgradb samo v Turčiji, prizadeti so tudi številni deli na severu Sirije.

Potres, ki je dosegel magnitudo 7,8, je najmočnejši potres, ki so ga zabeležili v potresnem centru. Tudi danes dopoldne so se zaradi popotresnega sunka z magnitudo 7,5 močno zatresla tla, številne stavbe so se še dodatno sesedle in porušile.

Ljudje se z golimi rokami prebijajo do ujetih:Do zdaj je po uradnih podatkih zaradi potresa življenje izgubilo več kot 2.300 oseb, število smrtnih žrtev pa bo zagotovo še naraslo. Številni so še vedno pogrešani in ujeti pod ruševinami podrtih zgradb. Samo na območju petih kilometrov od epicentra živi okoli pet milijonov ljudi.

Potresu je tekom dneva sledilo še najmanj 77 popotresnih sunkov, poleg številnih smrtnih žrtev je več tisoč ljudi močno poškodovanih. Bolnišnice so polne, številne tuje države so na območje katastrofe že poslale reševalce in humanitarno pomoč.

Posledice rušilnega potresa iz zraka:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Kako pripraviti najbolj okusna piščančja prsa: Recept ima 18 milijonov ogledov!Izjemni glasbeniki zapeli pesem legendarnih Slapov: Nastop navdušuje Slovenijo!11-letna deklica sodnike ganila do solz: Njen nastop je uspešnica na spletu!Dve Azijki zaigrali pesem "The Sound Of Silence", njun nastop je balzam za dušoKrokar mački ukradel hrano: Poglej, kako je ptica poskrbela za kužka!Tilen Artač zapel kot Adi Smolar: Prisluhni parodiji, ki je nasmejala Slovenijo!Modrijani na novo posneli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!Aleš Hojs v parodiji odgovoril na vprašanje deklice: Posnetek je doza smeha!17-letnik navdušil v šovu na Norveškem: Njegov nastop je že prava uspešnica!Nina Pušlar zapela ob kitaristu Boru Zuljanu: Njun nastop te bo navdušil!Slovenci zapeli ljudsko pesem ob zvoku citer: Njihov nastop je balzam za dušo!Lana in Kristina navdušili Slovenijo: Tako sta zapeli dve slovenski uspešnici!Hiša na strmi vzpetini v Zasavju: Poglej si čudovito notranjost, ki navdušuje!Tilen Artač poskrbel za dozo smeha: Nastopil je kot župan Tržiča Pavel Rupar!Prenovljeno podstrešje v hiši staršev: Takšno mansardo je izdelal mladi par!Žan Serčič navdušil z nastopom: Tako je v živo zapel svojo uspešnico!Kvartet Pušeljc s pevci zapel uspešnico Slapov: Njihov nastop je balzam za dušo!Luka Dončić z eno roko zadel koš čez celo igriščeParodija na dodatno opremo pri vozilu: Slovenci ponujajo kar dodatnega človeka!Slovenska parodija na delovno silo: Če bi direktorji iskali nove zaposlene!VIDEO: Padalec iz Slovenije ob sončnem zahodu poletel nad zasneženo pokrajinoŠtiri dekleta navdušile z nastopom: Zapele so pesem Ansambla Franca Miheliča!Na avtocesti je nalašč zaviral pred tovornjakom: Takšno lekcijo je dobil voznik!VIDEO: Tomaž Domicelj zapel tri svoje uspešnice: Prisluhni čudovitemu nastopu!Posneli prizor, ko se je porušila pečina: Na reki je nastal majhen cunami!