VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!

Nad večji del Evrope je že danes prispela ogromna količina saharskega peska, stanje pa se bo v prihodnjih dneh še krepko poslabšalo.

Nebo bo predvideno do začetka drugega tedna motno, na nekaterih delih bo moč videti rumenkasto barvo.

"Dokler ne mine prva huda deževna fronta, ne bomo videli modrine neba," so ob animaciji opozorili na hrvaški meteorološki strani IstraMet.


GeoSphere Austria, Facebook
V atmosferi so se zaradi močnih vetrov z izrazitim vertikalnim dviganjem zraka ujeli drobni delci saharskega peska, ki je že danes dosegel Evropo. Stanje se bo v prihodnjih dneh še dodatno poslabšalo. Sicer ne gre za redek pojav, vendar bo tokrat količina saharskega peska v atmosferi precej večja od običajne.

Na okoli 9000 metrov nadmorske višine bo hitrost vetra dosegala hitrosti do 250 km/h, zaradi česar bo saharski pesek neslo daleč na sever. Stanje se ne bo izboljšalo vse do začetka prihodnjega tedna, ko se bo atmosfera s prihodom fronte in z dežjem postopoma razjasnila.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Po težki bolezni umrla Anita Ogulin: Štiri dni pred smrtjo je objavila zapis!VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Huda ura v Slovenski Bistrici: Klestila je ogromna toča s premerom 10 cm!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"Slovenci podrli svetovni rekord: Istočasno je nastopilo kar 1.137 harmonikarjev!VIDEO: Grozljiv posnetek debele toče: Tako je včeraj klestilo pri Ptuju!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuStarša v Dolomitih poskrbela za šok: Oče je majhnega otroka držal kar v naročju!Slovenska parodija na pesem o čebelah: Duhovit posnetek, ki je doza smeha!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!VIDEO: Oče je spremenil geslo za internet: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Gasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!VIDEO: Skoraj tornado pri Slovenski Bistrici: Prizor, ki so ga posneli med nevihto!Kamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!VIDEO: 20-letni napadalec ustrelil Trumpa: Posnetek poskusa atentata!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: 15-letnik v šovu zaigral na kitaro: Takšnega talenta še niste videli!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Zapeli so uspešnico skupine Pepel in kri: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"VIDEO: Butasti vozniki na slovenski avtocesti: Peljali so kar po reševalnem pasu!Nenavaden prizor iz Dubrovnika