VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusom

V mnogih krajih po Sloveniji smo danes lahko spremljali prelet reaktivnih letal F-16 ameriških zračnih sil ter slovenskih pilatusov.

Slovenijo so preleteli v manj kot uri in 15 minut, s poletom pa so na 1. junij obeležili zmago nad epidemijo v naši državi.

V zraku je bilo moč videti šest F-16 reaktivcev ameriške letalske sile ter treh pilatusov PC-9M Hudournik. V formacijo so ameriška letala vstopila pri Kranjski Gori ob 13:20, nato so pot nadaljevali proti Jesenicam, kjer so se jim pridružili pilatusi.

Prelet F-16 reaktivcev in pilatusov v Ljubljani:Ameriški reaktivci so v formaciji zatem sledili pilatousom, ki so jih vodili skozi slovenski zračni prostor. S preletom so se poklonili zdravstvenim delavcem, policistom, gasilcem, vojakom, trgovcem in vsem, ki so v času koronavirusa delali. S posebno gesto so zmago obeležili tudi pri Slovenski policiji, kjer so z zvočnimi signali pred bolnišnicami izkazali hvaležnost.

Poglejte si utrinke današnjega preleta, ki so jih državljani posneli v številnih slovenskih mestih. Podpirate takšno gesto?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Čudovita hiša v Mislinji, ki jemlje sapo: Notranjost te bo prevzela!Jani Möderndorfer brez dlake na jeziku: Njegov govor obkroža Slovenijo!Deček v šovu zapel kot Elvis Presley: Njegov glas je obnorel sodnike!Pešec jo je odnesel za las: Proti njemu se je prevračal avtomobil!Deček na talentu odpihnil sodnike: Njegov nastop ima že 20 milijonov ogledov!Tigra je prebudil iz spanca, takoj so mu popustili živciVIDEO: Prizor, ki lomi srca: Na smrtni postelji ga je še zadnjič obiskal konjMati in sin zapela pesem Hallelujah: Njun nastop je navdušil internet!Medicinska sestra iz Slovenije na robu solz: "Zgodila se bo katastrofa!"Grozljiv posnetek kolesarja iz Gorenjske: Poletel je čez avtomobil!Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Z njim je nastopila tudi Lea Sirk!VIDEO: Sramotno obnašanje v parlamentu: To so počeli naši poslanci!23-letna pevka ganila sodnike: Njen glas je kot iz pravljice!Posnel je radovednega tjulnja: Tako se je stisnil ob njegove noge!Najstnica na ulici zapela pesem "Creep", njen nastop ruši rekordePapagaj, ki je nasmejal mnoge: Tako se je jezil, ko je lastnica želela oditiNa čolnu je snemal hčerko: Naslednji prizor mu je vzel sapo!Direktor UKC Maribor z udarnim posnetkom: To je povedal o teorijah zarote!VIDEO: 17-letnik iz Slovenije zgrozil s posnetkom: BMW-ja je vozil brez voznika!Na železniški postaji je zaigral na klavir: Posnetek ima že 60 milijonov ogledov!Tovornjak je obtičal v blatu, rešili so ga kar z ladjo7-letna deklica zapela v cerkvi: Njen nastop boža po duši!Žensko v bazenu obiskala prisrčna koala: Posnetek na spletu ruši rekorde!7-letna deklica sramežljivo zapela na odru: Tako je prevzela sodnike!Moški življenje rešil oposumu, ki ga je odnesla deroča voda