VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusom

V mnogih krajih po Sloveniji smo danes lahko spremljali prelet reaktivnih letal F-16 ameriških zračnih sil ter slovenskih pilatusov.

Slovenijo so preleteli v manj kot uri in 15 minut, s poletom pa so na 1. junij obeležili zmago nad epidemijo v naši državi.

V zraku je bilo moč videti šest F-16 reaktivcev ameriške letalske sile ter treh pilatusov PC-9M Hudournik. V formacijo so ameriška letala vstopila pri Kranjski Gori ob 13:20, nato so pot nadaljevali proti Jesenicam, kjer so se jim pridružili pilatusi.

Prelet F-16 reaktivcev in pilatusov v Ljubljani:Ameriški reaktivci so v formaciji zatem sledili pilatousom, ki so jih vodili skozi slovenski zračni prostor. S preletom so se poklonili zdravstvenim delavcem, policistom, gasilcem, vojakom, trgovcem in vsem, ki so v času koronavirusa delali. S posebno gesto so zmago obeležili tudi pri Slovenski policiji, kjer so z zvočnimi signali pred bolnišnicami izkazali hvaležnost.

Poglejte si utrinke današnjega preleta, ki so jih državljani posneli v številnih slovenskih mestih. Podpirate takšno gesto?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!V mladosti so ji pravili, da ni dovolj dobra: Zdaj je z glasom prevzela sodnike!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Grozljivka v Indiji: Most se je podrl zaradi pretežkega tovornjaka!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Kakšen poklon sredi Japonske: Na dan državnosti je recitiral Zdravljico!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!