VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!

Včeraj se je v Izoli v tamkajšnji ladjedelnici znašla mlada srna, ki je prestrašena iskala izhod nazaj na svobodo.

Tamkajšnji delavci so na pomoč poklicali lovsko družino, misleč, da jo bodo spravili na varno, a je lovec srno na mestu ustrelil.

Na pretekli dogodek so se že odzvali v Lovski zvezi Slovenije, kjer pravijo, da je lovec ravnal v skladu z zakonom in ob tem pridobil dovoljenje za odstrel živali. Na drugi strani je isti lovec obvestil inšpektorico, da je postal tarča neprimernih in žaljivih komentarjev v javnosti, po dogodku pa prejema tudi številne grožnje.


Eugenija Carl, Facebook
Včeraj popoldne se je pri morju na območju izolske ladjedelnice znašla srna, ki je dočakala bridki konec. Delavci so poklicali Lovsko družino Izola in jih ob tem prosili, naj srno rešijo, a jo je lovec tam ustrelil. Dogodek je na spletu izpostavili novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl.

"Poklicali so lovsko družino Izola, da pridejo srnico rešiti. Poudarek na rešiti! Namesto tega je prišel lovec-čuvaj in po šerifovsko rešil zadevo. Srno je preprosto - ustrelil. Sem povedala, da je streljal v prostoru, kjer so bili ljudje, v bližini cesta in da je to, kot je meni znano, v mestu/ naseljih prepovedano," je v objavi izpostavila Eugenija Carl.

Zadnji trenutki mlade srne:


Lovec, ki je prišel na kraj, srne ni uspaval in odpeljal nazaj v naravo, ampak jo je tam ustrelil. Ob tem so številni spletni uporabniki lovcu očitali, da je strelno orožje uporabil v bližini ceste in parkirišča, s svojim dejanjem pa ogrozil varnost ljudi v bližini. Na Lovski zvezi Slovenija so ob tem dejali, da je lovec pred odstrelom poklical lovsko inšpekcijo in prosil za navodila - ker v bližini ni bilo narkotika in puške za omamljanje, je inšpektor odredil usmrtitev živali, ki se je v paničnem begu zaletavala v mrežo in pri tem utrpela poškodbe. Pred odstrelom je lovec obvestil tudi policijo in prosil za zavarovanje kraja dogodka zaradi uporabe strelnega orožja, a se policisti zaradi odsotnosti patrulj niso mogli odzvati v zadostnem času.

"Lovskega čuvaja sta nepooblaščeno slikala in snemala ter na neprimeren način tudi verbalno napadla," so dodali pri inšpektoratu. Moška sta se umaknila po tem, ko jim je lovski čuvaj pojasnil, da je bil odstrel izveden po navodilih lovske inšpektorice. Slednjo je lovec obenem obvestil, da je deležen neprimernih in žaljivih komentarjev v javnosti ter groženj.

0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
V takih primerih nikoli ne klicati lovcev! Kratkokurčniki potem s puško podaljšujejo svoj primanjkljaj...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeDružina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceDokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Tanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!VIDEO: Tanja Žagar navdušila s plesnim nastopom: Posnetek, ki obkroža Slovenijo!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Izjemen prizor iz Kočevskega gozda: Posneli so spomladansko prebujanje živali!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Ansambel Stil nasmejal z novo pesmijo: Z njimi je zapel Hitmacher z Balkana!Slovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!Dron posnetek čudovite Soteske VintgarTuristko na plaži napadel bik