VIDEO: Prihaja zimsko vreme: Temperature bodo padle tudi pod -10°C

Spletni portal Neurje.si poroča, da ponoči nad naše kraje prihaja obdobje zelo občutnega mrzlega vremena.

Temperature bodo že jutri v številnih krajih padle krepko pod ledišče, v visokogorju pa naj bi se živo srebro po napovedi vremenoslovcev spustilo tudi do -20°C.

Neurje.si poroča, da bo zimsko vreme pri nas trajalo vse od nedelje, pa predvidoma do konca prihodnjega tedna. Glede na trenutne izračune meteoroloških modelov bo ponekod na vzhodu države občasno tudi rahlo snežilo, dnevne temperature pa naj bi v prvi polovici naslednjega tedna bile le malo nad lediščem.

Po nižinah bo zapihal severovzhodnik, ki bo sicer preprečeval izrazito ohlajanje okolice, a bo hkrati povečal občutek mraza. Tudi v ponedeljek in torek opozarjajo na hudo pozebo, saj se bodo jutranje temperature spustile na okoli -5 stopinj Celzija.

Temperature bodo prihodnji teden ponekod na Balkanu in pri nas tudi do 15°C pod dolgoletnim povprečjem, so še zapisali na portalu Neurje.si. Poglejte si animacijo, iz katere je razvidno, kakšni ohladitvi bomo priča v prihajajočih dneh!

Vir: Neurje.si
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kanadčan od blizu posnel luno: Je na kamero ujel nezemljane?Nenavaden gost na avtocesti: Posnetek je uspešnica na spletu!Zmago Jelinčič brez dlake na jeziku: To je povedal o koronavirusu!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoLisica ji je med snemanjem ukradla mobilni telefon: Posnetek ti bo polepšal dan!Na smučišču je v snegu našel žensko: Tako ji je rešil življenje!Pred domom v Trzinu ganili starejše: Tako sta zapela Alenka Gotar in njen mož!Dramatičen posnetek v zraku: Pri hitrosti 320 km/h je treščil v drugega padalca!Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Romi izkoristili odprta vrata v Krškem: Njihovo krajo so posneli na kamero!Tilen Artač v parodiji zapel kot Avseniki: Tako izgleda življenje v bloku!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Beluga kit prvič v življenju videl pingvinaSlovenec zapel ljudsko uspešnico: Njegov nastop je pravi balzam za dušo!Posnetek meteorja pri Ajdovščini: Videti ga je bilo pri belem dnevu!Izbral je napačen dan za oranžno majico: Policisti so ga pretepli po krivem!Kvatropirci zapeli svojo pesem iz karantene: Njihovo petje te bo navdušilo!Mladiček pritlikavega povodnega konja pokazal, kako se potapljaOče in hčerka zapela pesem "True Colors": Njun nastop je poezija za dušo!