VIDEO: Prizor, ki je zgrozil Slovence: Na avtocesti posneli primitivca iz tujine!

Na družbenem omrežju Facebook se je te dni razširil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo novo neumnost na naših avtocestah.

Tokrat so posneli voznika iz tujine, ki je pri veliki hitrosti vozil za reševalnim vozilom, s svojim početjem pa ogrožal udeležence v prometu.

"Vlada Republike Slovenije še vedno ni sprejela ostrejših sankcij za voznike, ki izkoriščajo reševalni pas. Je pa predlog zapisan v resoluciji, v kateri smo zapisali, da je tovrstno početje potrebno opredeliti kot hujši prometni prekršek. Gre pa tu vsaj za priključitev intervencijskemu vozilu, ki je po zakonu sankcioniran z globo 300 eur. Če ga dobijo seveda," so ob video posnetku izpostavili ustanovitelji Zavoda Reševalni pas.


Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, Facebook
Pri video posnetku lahko spremljamo prizor s slovenske avtoceste, pri katerem je reševalno vozilo med intervencijo peljalo po reševalnem pasu. Reševalnemu vozilu se je "priključil" voznik tujih registrskih tablic, ki se je očitno hotel izogniti zastoju.

"Poleg tega povzroča nevarnost tako zase, za ekipo v intervencijskem vozilu ter tistega ki potrebuje pomoč le te. Ni svojec, ki sledi svojemu bližnjemu! Je primitivec iz tujine in nima nikakršnega opravičila za to dejanje," so še dodali ob video posnetku. Bi morale biti kazni za takšno primitivno početje višje?

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Reševalec bi moral jako zavreti...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje