VIDEO: Reke v Sloveniji prestopile bregove, grozljivi posnetki iz Italije

Danes ponoči je bilo na zahodu Slovenije pestro vremensko dogajanje - številne ceste so tam še vedno neprevozne, nekatere reke so prestopile bregove.

V občini Nova Gorica je pihal močan veter, v Lokovcu na Primorskem je družina s petimi otroki ostala brez strehe nad glavo.

ARSO je za danes večji del Slovenije obarval v rumeno opozorilo, oranžno opozorilo velja le še za jugozahod Slovenije. Tekom noči je največ dežja padlo na Voglu na območju Julijskih Alp, kjer so zabeležili 234 litrov na kvadratni meter. V Bovcu je po podatkih postaj padlo 228 litrov na kvadratni meter, na Kaninu 208 litrov na kvadratni meter, v Bohinjski Češnjici pa 198 litrov na kvadratni meter.

Številne reke so bregove prestopile tudi na območju Gorenjske - višina vodostaja v Lancovem pri Radovljici je bila na reki Savi le 20 centimetrov od rekorda. Sava je v Kranju dosegla kanalizacijsko cev pod mostom pri Planiki - če bi jo deroča reka poškodovala, bi lahko na omenjenem območju prišlo do velike ekološke katastrofe. Zaradi varnosti obiskovalcev so za letošnjo sezono zaprli tudi priljubljeno Sotesko Vintgar.

Reka Sava v jutranjih urah:Razburkano morje v Piranu:


Na srečo se na območju Slovenije niso uresničili najbolj črni scenariji, obsežnim poplavam pa so bili priča naši zahodni sosedje. V Toskani je življenje izgubilo pet ljudi - večino smrti se je zgodilo zaradi padlih dreves, ki jih je podiral močan veter. Razmere so kritične tudi v Firencah, kjer še vedno pogrešajo tri ljudi. S poplavami se spopadajo tudi v Milanu, kjer je policija zaprla številne ceste ob reki Sevesi.

Dramatične razmere v Italiji:


Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let