VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...

Zala Kralj in Gašper Šantl sta s pesmijo "Sebi" postala zmagovalca letošnje Eme 2019. To pomeni, da bosta Slovenijo z omenjeno pesmijo na Evroviziji 2019 v Izraelu zastopala prav ona.

Ob prebiranju mnogih komentarjev v teh dneh pa smo tako zgroženi, da moramo o tem napisati članek.Mnogi slovenski komentatorji so znova pokazali svoj pravi obraz, kar je moč razbrati med številnimi zapisi, nastrojenimi prav proti simpatičnemu mlademu paru, ki se je s talentom v zelo kratkem času izstrelil na slovensko glasbeno sceno.

Ne manjka namreč podlih komentarjev, ki na Zalo in Gašperja nikakor ne morejo vplivati dobro. A takšni smo pač Slovenci - vedno iščemo nekaj, kar bi lahko skritizirali, stvari pa iz druge plati preprosto ne znamo pogledati. Zanimivo je dejstvo, da pesem "Sebi" kritizirajo skoraj izključno Slovenci. Iz tujine namreč prihajajo same pohvale, a česa takega Slovenci žal nismo sposobni napisati.

Že res, da njun nastop izpade malce nerodno, a morda je prav to namen njune interpretacije. Svetu s pesmijo "Sebi" Zala in Gašper sporočata, da moraš vedno ostati zvest le sebi - v nasprotnem primeru lahko padeš v popolno rutino. In ker sta Zala in Gašper drugačna, to nikakor ni sprejemljivo za mnoge Slovence. S svojim unikatnim načinom želita obenem opozoriti svet, da je povsod le še kič, tiste prave naravnosti pa preprosto ni več.

Zala in Gašper sta obiskala tudi Radio 1, kjer sta dala kratek intervju:


Žalosti pa nas predvsem dejstvo, da se mnogo jeze stresa prav nad Zalo in Gašperja, ki sta se na Emo 2019 prijavila popolnoma brez pričakovanj. Strokovna žirija je namreč gledalcem na voljo dala le dve možnosti - ali v Izrael na Evrovizijo 2019 pošljemo pesem "Sebi" (Zala Kralj in Gašper Šantl) ali pesem "Kaos" (Raiven).

Pesem "Sebi" smo tako izbrali gledalci! Nista Zala in Gašper tista, ki sta se odločila, da postaneta zmagovalca. Četudi si to brez dvoma zaslužita, saj je njuna pesem izjemna. Le prisluhniti ji morate na pravilen način.

Naproščamo vas, da prispevek delite naprej še med prijatelje, Zali in Gašperju pa namesto podlih in grdih komentarjev namenite raje kakšno vzpodbudno besedo!0
Bejisa Šabanović
Pred 8 tedni
Čudovito preprosta
0
Silvana Kalin
Pred 9 tedni
Spoštovani Res je ! Zmagovalci nič krivi. Čestitke za zmago. Ampak zahvalila se bi vseeno lahko tistim, ki so glasovali, da sta zmagala. Vsaj Tto. Ostalo : Po eni strani LEa govori, da je odkrita in pove kaj misli, po drugi strani pa ostali ne bi smeli ? Kje je sedaj meja ? Vsak pove kr misli, samo da eni lahko, drugi naj ne bi smeli.
1
Janez Križaj
Pred 9 tedni
EMA 2019 je bila čudežno dobra!
Strokovno mnenje:
Pa dobro ljudje, kaj tu ni jasnega? "Kolikor denarja, toliko glasbe" je stara modrost in narod, ki glasbenikom ne plača za njihovo delo, si ne zasluži niti pogrebne koračnice. ... https://www.facebook.com/janez.krizaj.5/videos/10213473598020982/
-1
Anastasia Makivich
Pred 9 tedni
Da bi vsaj usta odpirala ko poje, pa bi se vsaj razumelo kaj govori. Tako pa... disaster.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca