VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl

Zala Kralj in Gašper Šantl sta postala zmagovalca letošnje Eme 2019. V superfinalu sta se srečala s pevko Raiven, nato pa po telefonskem glasovanju zmagala in si s tem zagotovila mesto na Pesmi Evrovizije 2019 v izraelskem Tel Avivu.

Zala in Gašper sta največ gledalcev prepričala s skladbo "Sebi", ki je bila popolno nasprotje skladbe "Kaos", s katero je v superfinale prišla pevka Raiven.

Obe pesmi je v superfinale poslala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Lea Sirk in Vladimir Graić, avtor zmagovalne evrovizijske pesmi "Molitva", s katero je leta 2007 zmagala Marija Šerifović.

Po superfinalu je potekalo desetminutno glasovanje, ki sta ga prepričljivo zmagala Zala in Gašper, saj sta dobila kar 73 odstotkov glasov, Raiven pa le 27.

Nastop Raiven s pesmijo "Kaos":


Zala in Gašper sta po zmagi za MMC povedala: "Vesela sva, da se je pesem dotaknila ljudi, vendar nama je glavni cilj, da tudi v prihodnosti ostaneva zvesta sama sebi."Slovenija bo na izboru za Pesem Evrovizije nastopila v prvem predizboru, ki bo potekal 14. maja. Na letošnjem tekmovanju bo sodelovalo 42 držav. Čestitke Zali in Gašperju za čudovito pesem in odličen nastop. Srečno tudi na Evroviziji 2019!

Zmagovalni nastop Zale in Gašperja s pesmijo "Sebi":

0
Sandi Pečnik
Pred 9 tedni
Katastrofalno slab komad
0
Hitri Voznik
Pred 9 tedni
OGABNO!!!!!!!!!!!!!
1
Marjana Redenšek
Pred 9 tedni
-pri tejm komadu sem zadremala,zdaj vidim zakaj-resnično se sprašujem,kdozabožjo voljo je glasoval za tole žalost
2
Roman M
Pred 9 tedni
Tudi komad SEBI ne bo zmagal, nikakor !!
1
Roman M
Pred 9 tedni
V meni je kaos ali kavs ? Hahaha, drugače pa beden komad do fundamenta !!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca