VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!

Te dni je na spletu pristala čudovita pesem "Burja Istrijanka", ki jo je predstavila slovenska Klapa Semikantá.

Njihov nastop je sodeč po odzivih navdušil številne ljubitelje istrske glasbe, nad pesmijo pa boste zagotovo navdušeni tudi sami.

Klapa Semikantá (ime v istrskem narečju pomeni "se mi poje") je nastala leta 2011 v slovenski Istri. Takrat se je zbrala skupina fantov, ki jih še danes združuje veselje do petja in druženja.


Klapa Semikantá, YouTube
Prepevajo številne pesmi iz Dalmacije, tradicionalne istrske pesmi in slovenske pesmi. Leta 2018 so predstavili prvo avtorsko pesem, te dni pa so oboževalce navdušili z novo pesmijo "Burja Istrijanka", ki so jo posvetili burji v slovenski Istri.

Glasba in aranžma za pesem "Burja Istrijanka" so napisali Mitja Bobič, Marko Hrvatin in Davorin Lovrečič, pod avtorja besedila se podpisuje Erik Prašnikar. Prisluhnite čudovitemu pevskemu nastopu, pri katerem je slovenska Klapa Semikantá zapela svojo novo pesem "Burja Istrijanka".
1
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Dobro je.., pojejo v slovenščini. Najbolj sem se bal, da bodo "zapopevali po hrvatsko"...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!