VIDEO: Slovenskim kirurgom uspel izjemen dosežek! Ženski so presadili nos...

Slovenskim strokovnjakom je na Kirurški kliniki UKC Ljubljana uspel vrhunski mednarodni dosežek.

Pacientki, ki so ji leta 2014 zaradi kožnega raka morali amputirati nos, so ji sedaj s pomočjo 3D tehnologije naredili nos na podlakti, nato pa so ga kot oživčen in ožiljen del telesa prenesli na njen obraz.

V UKC Ljubljana so zahtevno operacijo opravili kot prvi na svetu, celoten poseg pa je bil uspešen.


Pacientki je rekonstrukcija nosu spremenila življenje in ji omogočila, da ima spet normalno življenje. Povrnil se ji je vonj, po njenih besedah pa ima tudi hrana veliko boljši okus.

Operacija je trajala 8 ur, pacientka pa je že šesti dan lahko skozi nos dihala čisto normalno. Po operaciji se je počutila odlično, bolečin pa ni več čutila.

Poglejte si, kako je izgledala celotna reakonstrukcija nosu na pacientki, ki je dve leti nazaj utrpela intenzivno obliko kožnega raka na nosu.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Vegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilPozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeVIDEO: To je grozljivka, ki so ji bili na avtocesti priča hrvaški gasilciTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehSimon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogePijan voznik je zapeljal na njegov pas, voznik tovornjaka mu je dal lekcijoVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Štiriletna deklica zapela hit Petra Graša, posnetek je senzacija na spletuSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Zmago Jelinčič spet brez dlake na jeziku: "Vedno večji gnoj je to!"VIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!VIDEO: Šok za Slovenca na Cresu! Njegov avtomobil je končal v morjuPeljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemParaolimpijcu med tekom odpadla proteza, nato je navdušil s svojim dejanjemBalerina na ameriškem talentu šokirala sodnike! Nihče ni pričakoval take točke