VIDEO: Šokantni prizori iz Slovenije: Neurje opustošilo Ptuj, grozi nova nevarnost

Včerajšnje nedeljske nevihte so prizadele štajerski konec: najhuje je bilo na Ptuju in v okolici. Brez elektrike je popoldan ostalo okoli 12.000 odjemalcev, gasilci pa so bili na terenu pozno v noč.

Prav na Ptuju je divjalo najhujše neurje, veter pa je tam presegal hitrost 100 kilometrov na uro. Gasilci so prekrili 40 poškodovanih streh ter iz 79 objektov izčrpali vodo.

Nekateri kmetje so po neurju na območju Ptuja ostali brez vsega. O tem priča tudi fotografija, ki je nastala na Kmetiji Majerič v Moškanjcih. Toča je skupaj z neurjem uničila ves pridelek:


Kmetija-majeric.si, Facebook
Gasilci so morali na Ptuju s cest odstraniti 21 podrtih dreves, v skladišču Mercatorja pa je celo zagorelo. Odpravljanje posledic je trajalo pozno v noč, danes pa gasilci nadaljujejo s sanacijo. V nedeljo je bilo na terenu skoraj 200 gasilcev iz okoli 20 gasilskih društev.
Marija Blažek, Neurje.si - Center Ptuja pod vodo


Tamara Fideršek, Neurje.si - Narava pokazala svojo moč

Drama v Benetkah, križarka skoraj trčila ob pomol


Iz Benetk prihaja včerajšnji video posnetek, ko je med neurjem velika križarka prispela v pristanišče. Le znanju kapitana in posadki na vlačilcih se lahko potniki zahvalijo, da ni prišlo do trčenja.


Prihaja nova huda ura?


Agencija RS za okolje (Arso) je za danes že izdala novo opozorilo pred nevihtami in točo. Popoldan se bo od severovzhoda pooblačilo, padavine pa bodo zajele notranjost Slovenije. Za večji del Slovenije velja oranžni alarm.


ARSO
Padavine se bodo postopoma razširile proti zahodu, najvišje dnevne temperature pa bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija.
1
Klip.si
Pred 2 meseci
@JeklenaPest, video posnetek nam lahko pošljete prek pCloud, navodila najdete tukaj: Kako poslati posnetek?
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Sem iz Ptuja. Včeraj sem kvalitetno posnel 6 minut divjanja narave, žal pa ne vem tega poslati po spletu, ker ne vem. Posnetek ima 750Mb.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!