VIDEO: Takim prizorom so bili včeraj ob tragični nesreči priča slovenski gasilci

V soboto je nekaj pred 13:30 na dolenjski avtocesti prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih 11 vozil, od tega 2 tovornjaka in en kombi.

V nesreči sta dve osebi izgubili življenje, ena je hudo poškodovana, osem oseb pa lažje.

Splet je danes obkrožil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo pot gasilcev iz PGD Grosuplje do kraja nesreče. Kljub lepemu reševalnemu pasu pa so nekateri vozniki in sopotniki zapustili svoja vozila, zaradi česar so po besedah strokovnjakov ogrožali prihod reševalcev.

"Tokrat so vozniki ustvarili lep reševalni pas, a opozarjamo na to, da je izstopanje iz vozil in sprehajanje po avtocesti smrtno nevarno in prepovedano. Z izstopanjem ogrožamo sebe, druge, tiste, ki čakajo pomoč ter posredovalce, ki poskušajo pomagati čimprej," so ob video posnetku zapisali na YouTube kanalu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

POSLEDICE TRČENJA ODSTRANJENE!?

Niso in za bližnje umrlih NIKOLI ne bodo.

Včeraj se je na dolenjski avtocesti zgodila nova tragedija v kateri sta življenje izgubili dve osebi. V petek smo opozarjali, da bodo ceste mokre in spolzke, da je potrebno voziti s prilagojeno hitrostjo in povečano varnostno razdaljo, pa je minilo manj kot 24 ur, ko se je spet zgodilo...

Ob tem smo v Zavodu Reševalni pas hitro podoživeli občutke izpred nekaj let, ko so bile razmere za vožnjo podobne, opozarjali smo na nevarnost, naslednji dan pa pomagali pri oživljanju otroka, udeleženega v prometni nesreči. Tokrat so pa vozniki vsaj reševalnim enotam omogočali dokaj varen in hiter dostop do mesta trčenja, kar je pohvalno AMPAK tudi to se lahko hitro spremeni, če izstopamo iz vozil in se sprehajamo po avtocesti.

NIKAR ne izstopajte iz vozil in na cestišče ne vodite otrok! To je prepovedano, predvsem pa SMRTNO nevarno za vse udeležence, za tiste, ki čakajo pomoč in za tiste, ki posredujejo! Voznike osebnih vozil je včeraj Slovenska policija iz zastoja evakuirala izredno hitro in izgovori v smislu "pa ti zdrži v avtu z otrokom 3 ure" niso na mestu!

Drage voznice in spoštovani vozniki: VSAK POSAMEZNIK JE ODGOVOREN ZA VARNO CESTO in le SKUPAJ lahko dosežemo vizijo 0, zato vozite pametno in varno.

Avtor: Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, Facebook

Ob zapisu na omrežju Facebook so na strani Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah delili še video posnetek, pri katerem lahko spremljamo prizore, ki so jim bili na poti do tragične prometne nesreče priča gasilci. Mnogi vozniki in sopotniki so namreč ob prihodu reševalnih služb stali na vozišču, kar je po besedah gasilcev smrtno nevarno tako za reševalce, kot tudi za udeležence v prometu.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ganljiv odziv Rogličevega sina, ko je njegov očka zmagal Giro d'ItaliaGanljiv odziv osla, ko se sreča z deklico, ki ga je vzgajalaVIDEO: Čustven trenutek, ko je Roglič spoznal, da je zmagovalec dirke po ItalijiVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Tovornjaku ni pustil, da ga prehiti: Takšno lekcijo mu je dal voznik kombija!VIDEO: Rogličev sin Lev prava zvezda: Poglej, kaj je počel med podelitvijo!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!VIDEO: Srb razgrajal po Novem Sadu, nato je dobil najboljšo lekcijoMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!VIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Oto Pestner zapel z mlado pevko Tejo Leskovšek: Takšen nastop sta pripravila!Parodija na selitev slovenskih turistov: Posnetek je doza smeha!Mladiček bivola pokazal slonu, kdo je pravi šefReševalci oživljali dojenčka, ki je nehal dihati: Tako so mu rešili življenje!Novak Djoković prekinil igro, da bi pomagal malemu dečkuPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!Rebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZaradi raka je izgubil nogo, zdaj je na talentu s plesom dobil zlati gumbVražji muzikanti zapeli z godalno zasedbo: Njihov nastop navdušuje Slovence!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbEva Boto v živo zapela svojo uspešnico: Prisluhni, kako je nastopila z Diamanti!