VIDEO: Takim prizorom so bili včeraj ob tragični nesreči priča slovenski gasilci

V soboto je nekaj pred 13:30 na dolenjski avtocesti prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih 11 vozil, od tega 2 tovornjaka in en kombi.

V nesreči sta dve osebi izgubili življenje, ena je hudo poškodovana, osem oseb pa lažje.

Splet je danes obkrožil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo pot gasilcev iz PGD Grosuplje do kraja nesreče. Kljub lepemu reševalnemu pasu pa so nekateri vozniki in sopotniki zapustili svoja vozila, zaradi česar so po besedah strokovnjakov ogrožali prihod reševalcev.

"Tokrat so vozniki ustvarili lep reševalni pas, a opozarjamo na to, da je izstopanje iz vozil in sprehajanje po avtocesti smrtno nevarno in prepovedano. Z izstopanjem ogrožamo sebe, druge, tiste, ki čakajo pomoč ter posredovalce, ki poskušajo pomagati čimprej," so ob video posnetku zapisali na YouTube kanalu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

POSLEDICE TRČENJA ODSTRANJENE!?

Niso in za bližnje umrlih NIKOLI ne bodo.

Včeraj se je na dolenjski avtocesti zgodila nova tragedija v kateri sta življenje izgubili dve osebi. V petek smo opozarjali, da bodo ceste mokre in spolzke, da je potrebno voziti s prilagojeno hitrostjo in povečano varnostno razdaljo, pa je minilo manj kot 24 ur, ko se je spet zgodilo...

Ob tem smo v Zavodu Reševalni pas hitro podoživeli občutke izpred nekaj let, ko so bile razmere za vožnjo podobne, opozarjali smo na nevarnost, naslednji dan pa pomagali pri oživljanju otroka, udeleženega v prometni nesreči. Tokrat so pa vozniki vsaj reševalnim enotam omogočali dokaj varen in hiter dostop do mesta trčenja, kar je pohvalno AMPAK tudi to se lahko hitro spremeni, če izstopamo iz vozil in se sprehajamo po avtocesti.

NIKAR ne izstopajte iz vozil in na cestišče ne vodite otrok! To je prepovedano, predvsem pa SMRTNO nevarno za vse udeležence, za tiste, ki čakajo pomoč in za tiste, ki posredujejo! Voznike osebnih vozil je včeraj Slovenska policija iz zastoja evakuirala izredno hitro in izgovori v smislu "pa ti zdrži v avtu z otrokom 3 ure" niso na mestu!

Drage voznice in spoštovani vozniki: VSAK POSAMEZNIK JE ODGOVOREN ZA VARNO CESTO in le SKUPAJ lahko dosežemo vizijo 0, zato vozite pametno in varno.

Avtor: Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, Facebook

Ob zapisu na omrežju Facebook so na strani Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah delili še video posnetek, pri katerem lahko spremljamo prizore, ki so jim bili na poti do tragične prometne nesreče priča gasilci. Mnogi vozniki in sopotniki so namreč ob prihodu reševalnih služb stali na vozišču, kar je po besedah gasilcev smrtno nevarno tako za reševalce, kot tudi za udeležence v prometu.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!Tanja Žagar navdušila s plesom: Špela Grošelj v ozadju pela slovensko uspešnico!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!Starejši par si je v hiši uredil stanovanje: Čudovita podoba, ki te prevzame!VIDEO: Dramatičen prizor iz BiH: Niso mu plačali dela, pravico je vzel v svoje roke!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuPošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!Izjemna podpora za slovenske nogometaše: Tako so jih pozdravili nemški navijači!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ostrostrelec skozi ekran ustrelil ugrabiteljaDr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!