VIDEO: Tako je na Krasu vodo zajemal slovenski policijski helikopter

Največji požar v Sloveniji je povsem opustošil Kras, na spletu pa je moč najti nove prizore, ki pričajo o tem, kako obsežnemu požaru so bili gasilci priča v preteklih tednih.

Slovenska policija je objavila video posnetek, pri katerem lahko spremljamo policijski helikopter, ko je nudil pomoč pri gašenju ognja.

Škoda na Krasu je ogromna - ogenj je namreč uničil velik del gozdov, ob podnebnih spremembah pa imajo prav gozdovi velik ekološki pomen. Gozd na Krasu bodo začeli obnavljati že v roku dveh mesecev, po besedah strokovnjakov pa bo obnova lahko trajala več deset let, lahko tudi do sto let.

Canadair CL-215 v akciji na Krasu:


"Pri gašenju požarov s helikopterjem je sodelovala tudi letalska policijska enota... Samo zajemanje vode pa ni tako enostavno kot zgleda, a jo naši piloti popolnoma obvladajo," so ob video posnetku zapisali na Facebook strani Slovenska policija / The Slovenian police.

Poglejte si prizor z letalsko policijsko enoto, pri kateri lahko spremljamo zajemanje vode s pomočjo policijskega helikopterja. Hvala vsem, ki so sodelovali pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije.

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Najimpozantnejša sta canadair in spartan...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Moški je govoril z mladički ovce: Posnetek ima že 9 milijonov ogledov!Potapljala se je v morju in našla zračni žep: Posnetek ima 14 milijonov ogledov!Ko je začela govoriti, so sodniki doživeli šok: Takšen talent ima ta ženska!VIDEO: Dejanje gasilcev obkrožilo internet: Posnetek ima že 6 milijonov ogledov!Delavca so odpustili, nato je z bagrom porušil hišo svojega šefaLastnica ob hiši posnela medvedko z mladičkom: Ohladila sta se v njenem bazenu!Mačka med počitkom padla s police, nato je spala naprej, kot da ni bilo ničMož na čudovit način presenetil ženo: Ostala je odprtih ust!Brezdomka ni imela denarja, moški ji je dal svojo bančno karticoJanez Janša objavil prizor na Triglavu: Zabavali so se ob zvokih harmonike!Mati zajokala, ko je izvedela skrivnost hčerke: Postala bo babica!Moški je božal mladička veverice: Njen odziv ti bo takoj polepšal dan!VIDEO: Posnetek iz zraka razkriva, kako obsežen je požar pri SocerbuVIDEO: Reševalci so se vračali v bolnišnico: Tako je zagorelo njihovo vozilo!Na gori odstranili ogromno skalo, da bi bila pot pod njo bolj varnaGasilci objavili posnetek nujne vožnje, ko je na avtocesti pristalo letaloVIDEO: Dramatičen posnetek, ko je na gorenjski avtocesti zasilno pristalo letaloKraljevi stražar na konju začel kričati na žensko, ker je prijela za vajetiVIDEO: Novi posnetki požara na Krasu: Tako je izgledal pekel iz helikopterja!Želva se je zataknila med skale: Moški jo je rešil in izpustil v vodo!Požar na Hrvaškem: Zagorelo na otoku Hvar, ena oseba izgubila življenje!Otrok jokal na letalu, nato je pogledal preko sedežaZapeljali so skozi predor, vreme se je povsem spremeniloKamela si sredi Ljubljane privošči okusno lubenicoVIDEO: Strašljiv podor kamenja na Mont Blancu, kjer poteka plezalna pot