VIDEO: Tim ima redko genetsko bolezen, pa vseeno dela in služi denar

V Sloveniji živi le devet oseb, ki imajo Apertov sindrom. Gre za redko genetsko bolezen, pri kateri se kosti lobanje skupaj prekinejo zgodaj, kar vpliva na obliko glave in obraza.

Ljudje, rojeni s tem sindromom, imajo lahko težave z vidom in zobmi zaradi nenormalne oblike obraznih in lobanjskih kosti. V mnogih primerih se tri ali več prstov združi skupaj.

Med devetimi osebami iz Slovenije, ki imajo omenjen sindrom, je tudi 26-letni Tim Bučar, ki se v svojo usodo nikoli ni vdal. Odprl je celo Zavod za razvoj socialne vključenosti Odprte karte in hitro poprijel za delo, da je lahko zase in za druge začel služiti denar. Tim tako peče palačinke, dela smutije in zbira star papir, ki ga prodaja zato, da dobi denar za terapije. Le terapije mu še vedno omogočajo hojo in vožnjo s kolesom.

Če imate tudi vi doma star papir, vas Tim prosi, da ga pokličete na mobilni telefon, on pa bo papir z veseljem prišel iskat. Kontaktirate ga lahko tudi prek njegove Facebook strani Tim Car, donacije pa sprejema na transakcijskem računu Zavoda za razvoj socialne vključenosti.

Kontaktni podatki Tima

Telefonska številka: 031 489 207
Facebook stran: Tim Car
TRR zavoda ZOK: SI56 6100 0001 1882 265
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samVIDEO: To je posnetek iz Slovenije, ki bi ga morali videti vsi motoristiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!Mati in sin skupaj zapela na talentu, za čustven nastop sta prejela zlati gumbVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Mislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Goska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeVIDEO: Predčasno je prišel iz vojske, gluhega bratca je ganil do solzSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Luka Dončić navdušil z zverinskim zabijanjem, koš je dosegel kar s klopiVIDEO: Vratar osmešil igralce! Pretekel je igrišče, nato dosegel zadetekVIDEO: Babica iz Bosne obkroža Balkan: "Zaradi pametnih telefonov so otroci neumni!"SMEH: To so napake, ki sta jima bila med snemanjem priča Slakonja in ZrnecSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: V Planici poletela do 248 metrov, blestela tudi Timi Zajc in Domen PrevcVIDEO: 10-letnica navdušila v šovu The Voice, sodniki so ob njenem petju jokaliVIDEO: Ste že videli, kako sneg na avtocestah plužijo v Ameriki?