VIDEO: Tim ima redko genetsko bolezen, pa vseeno dela in služi denar

V Sloveniji živi le devet oseb, ki imajo Apertov sindrom. Gre za redko genetsko bolezen, pri kateri se kosti lobanje skupaj prekinejo zgodaj, kar vpliva na obliko glave in obraza.

Ljudje, rojeni s tem sindromom, imajo lahko težave z vidom in zobmi zaradi nenormalne oblike obraznih in lobanjskih kosti. V mnogih primerih se tri ali več prstov združi skupaj.

Med devetimi osebami iz Slovenije, ki imajo omenjen sindrom, je tudi 26-letni Tim Bučar, ki se v svojo usodo nikoli ni vdal. Odprl je celo Zavod za razvoj socialne vključenosti Odprte karte in hitro poprijel za delo, da je lahko zase in za druge začel služiti denar. Tim tako peče palačinke, dela smutije in zbira star papir, ki ga prodaja zato, da dobi denar za terapije. Le terapije mu še vedno omogočajo hojo in vožnjo s kolesom.

Če imate tudi vi doma star papir, vas Tim prosi, da ga pokličete na mobilni telefon, on pa bo papir z veseljem prišel iskat. Kontaktirate ga lahko tudi prek njegove Facebook strani Tim Car, donacije pa sprejema na transakcijskem računu Zavoda za razvoj socialne vključenosti.

Kontaktni podatki Tima

Telefonska številka: 031 489 207
Facebook stran: Tim Car
TRR zavoda ZOK: SI56 6100 0001 1882 265
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVIDEO: Žena ga je zapustila! To je posnetek, s katerim se ji je kruto maščevalVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Na Hrvaškem nedaleč od obale posneli belega morskega psaRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!VIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostMichelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Kako pravilno stepemo smetano? Kuhar pravi, da celo življenje to počnemo narobeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaMed vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVoznik na cesti ostal brez besed, vozilo je pred njim zdrsnilo v prepadVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljemVoditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Tako izgleda zapuščena vasica Slapnik, v kateri bodo snemali resničnostni šovMalček nasmejal ves svet! Tako je ukradel pozornost, ko je oče jedel kosiloZvečer sta se kopala v bazenu, nato ju je napadel krokodil