VIDEO: Tina Gaber v bran nutrijam, ki jih hočejo iztrebiti v Ljubljani

Tina Gaber, partnerka slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, je na družbenih omrežjih objavila video posnetek, pri katerem hrani in boža nutrije.

Z video posnetkom želi javnost ozavestiti o nutrijah, obenem pa nagovarja k podpisu peticije proti poboju živali.

Ker naj bi se nutrije v Krajinskem parku Ljubljansko barje preveč namnožile, se je nanje začel lov. Gre za poskus popolne odstranitve nutrij, ki veljajo za invazivno tujerodno vrsto. Mnogi zagovorniki živali so se proti takšnemu postopanju ostro odzvali, obenem pa pozivajo k podpisu peticije.

V objavi je Tina Gaber delila še zapis Gregorja Vrhovnika, ki se je te dni razširil po spletu:

"POBIJTE JIH. VSE!", so sklenili...

Ko človek združi moči s svojimi koristmi, se pogosto rodijo njegove najnižje in najbolj sprevržene lastnosti, kot sta tudi brezsrčnost in krutost.

In zdaj so temu človeku na pot stopile nedolžne in nemočne živali, ki si, nič drugače od vseh drugih bitij, želijo le mirnega življenja. "Narobe" so storile le to, da so prednice sedaj živečih ušle s farm krzna, kjer so v mukah služile in umirale ob boku človeške nečimrnosti in pohlepa. Dolgo so imele relativen mir pred nami, a se usodi ponovnega križanja poti s svojim krvnikom niso mogle izogniti.
Navzočnost nutrij je kar naenkrat postala tako moteča, da je človek na hitro in potihem sprejel tisto najlažjo in za njegove interese najmanj motečo odločitev - POBIJTE JIH! VSE!

Ker nas nekaj ljudi še verjame in se nas zaveda, da ta svet ne pripada nam nič bolj kot katerikoli živali in da smo mi živalim precej bolj moteči, kot bi lahko one bile kdajkoli nam, se je takšnim odločitvam potrebno upreti na vse mogoče načine. Lahkotnost pobijanja ali iztrebljanja motečih je namreč močno nalezljiva, zato ta problem sega še daleč preko ubogih nutrij, za katere se moramo zavzeti danes. Jutri nam lahko pobijejo še vse ostalo. In ko enkrat ne bo ničesar več za iztrebiti, tudi nas ne bo.

Peticijo proti pomoru nutrij podpisujemo zanje in tudi za svojo prihodnost. Krutosti in brezsrčnosti se moramo upreti, saj obstajajo tudi druge rešitve, ki jim ne botruje le človeška korist. Ljudje smo edini krivec za stisko živali in imamo moralno odgovornost, da poiščemo zanje boljo rešitev kot je še več trpljenja in smrti.

Peticijo, ki je dostopna na tej povezavi, je do danes podpisalo že več kot 21.000 spletnih uporabnikov.

"Nutrije - simpatične južnoameriške priseljenke, ki jih je v naše kraje pripeljal človek. Uporabljali so jih za krzno. Njihov najbližji sorodnik izmed nam bolj poznanih glodalcev je morda le morski prašiček. Nutrij se ne hrani. Sem si pa za moji dve statistki vseeno izposodila košček kruha, ki je ležal na tleh. Smo imele le dober namen. In tudi božajte jih raje ne, lahko se ustrašijo in s svojimi živo oranžnimi zobki tudi ugriznejo," je ob video posnetku na družbenih omrežjih zapisala Tina Gaber.

0
JeklenaPest
Pred 16 tedni
Mater, noben video takega formata mi ne dela.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!VIDEO: Damjan Murko prodaja svoj lubrikant: Takšen posnetek je pripravil!VIDEO: Medvedja družina v slovenskem gozdu: Takšen prizor je posnela kamera!VIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!Slovenka in Kanadčan preizkušala obroke, ki jih imajo v njuni vojskiOpica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaTalent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!Slovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!Leopard napade slepo srno: Proti njemu ni imela možnosti za preživetje!VIDEO: Nora vožnja slovenske gorske kolesarke na svetovnem prvenstvuŠok zaradi nepazljivosti tovornjakarja: Skoraj bi prišlo do čelnega trčenja!Borut Pahor v šoli dobil ukor: Krive so bile besede, ki jih je rekel učiteljici!VIDEO: Turistka naročila jastoga za 200 evrov, nato ga je izpustila v morjeVIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Ob gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!Ognjena krogla nad Islandijo razsvetlila nebo, prizor so posnele kamere