VIDEO: Tina Gaber v bran nutrijam, ki jih hočejo iztrebiti v Ljubljani

Tina Gaber, partnerka slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, je na družbenih omrežjih objavila video posnetek, pri katerem hrani in boža nutrije.

Z video posnetkom želi javnost ozavestiti o nutrijah, obenem pa nagovarja k podpisu peticije proti poboju živali.

Ker naj bi se nutrije v Krajinskem parku Ljubljansko barje preveč namnožile, se je nanje začel lov. Gre za poskus popolne odstranitve nutrij, ki veljajo za invazivno tujerodno vrsto. Mnogi zagovorniki živali so se proti takšnemu postopanju ostro odzvali, obenem pa pozivajo k podpisu peticije.

V objavi je Tina Gaber delila še zapis Gregorja Vrhovnika, ki se je te dni razširil po spletu:

"POBIJTE JIH. VSE!", so sklenili...

Ko človek združi moči s svojimi koristmi, se pogosto rodijo njegove najnižje in najbolj sprevržene lastnosti, kot sta tudi brezsrčnost in krutost.

In zdaj so temu človeku na pot stopile nedolžne in nemočne živali, ki si, nič drugače od vseh drugih bitij, želijo le mirnega življenja. "Narobe" so storile le to, da so prednice sedaj živečih ušle s farm krzna, kjer so v mukah služile in umirale ob boku človeške nečimrnosti in pohlepa. Dolgo so imele relativen mir pred nami, a se usodi ponovnega križanja poti s svojim krvnikom niso mogle izogniti.
Navzočnost nutrij je kar naenkrat postala tako moteča, da je človek na hitro in potihem sprejel tisto najlažjo in za njegove interese najmanj motečo odločitev - POBIJTE JIH! VSE!

Ker nas nekaj ljudi še verjame in se nas zaveda, da ta svet ne pripada nam nič bolj kot katerikoli živali in da smo mi živalim precej bolj moteči, kot bi lahko one bile kdajkoli nam, se je takšnim odločitvam potrebno upreti na vse mogoče načine. Lahkotnost pobijanja ali iztrebljanja motečih je namreč močno nalezljiva, zato ta problem sega še daleč preko ubogih nutrij, za katere se moramo zavzeti danes. Jutri nam lahko pobijejo še vse ostalo. In ko enkrat ne bo ničesar več za iztrebiti, tudi nas ne bo.

Peticijo proti pomoru nutrij podpisujemo zanje in tudi za svojo prihodnost. Krutosti in brezsrčnosti se moramo upreti, saj obstajajo tudi druge rešitve, ki jim ne botruje le človeška korist. Ljudje smo edini krivec za stisko živali in imamo moralno odgovornost, da poiščemo zanje boljo rešitev kot je še več trpljenja in smrti.

Peticijo, ki je dostopna na tej povezavi, je do danes podpisalo že več kot 21.000 spletnih uporabnikov.

"Nutrije - simpatične južnoameriške priseljenke, ki jih je v naše kraje pripeljal človek. Uporabljali so jih za krzno. Njihov najbližji sorodnik izmed nam bolj poznanih glodalcev je morda le morski prašiček. Nutrij se ne hrani. Sem si pa za moji dve statistki vseeno izposodila košček kruha, ki je ležal na tleh. Smo imele le dober namen. In tudi božajte jih raje ne, lahko se ustrašijo in s svojimi živo oranžnimi zobki tudi ugriznejo," je ob video posnetku na družbenih omrežjih zapisala Tina Gaber.

0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Mater, noben video takega formata mi ne dela.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Martin Golob nasmejal Slovenijo: Pokazal je, kaj župnik vidi na poroki!Tijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"VIDEO: Slovenski gozdar zaigral na harmoniko: Nastop v gozdu je navdušil mnoge!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuVIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!Nenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Posnetek jeznega Slovenca obkrožil splet: Dosegel je 200 tisoč ogledov!VIDEO: Prizor, ki obkroža Balkan: Slovenci in Srbi prepevali pesem Novih Fosilov!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Nenavaden prizor iz Celja: Posneli trenutek, ko je iz avtomobila lezla kača!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Grozljivi prizori iz Srbije in BiH: Klestila toča s premerom 7 centimetrov!Smrtno nevarno početje na gorenjski avtocesti: Posnetek, ki je zgrozil Slovenijo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Prizor iz Slovenije: Žejnemu ježku so natočili vodo, pomagajmo divjim živalim!Neumnost na avtocesti pri Zagrebu: Pijani so se vozili v odprtem prtljažniku!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Nika Zorjan predstavila novo pesem "V postelji", njeni oboževalci so navdušeniMoški v poledenelo jezero vrgel ročno granatoVIDEO: Srbi provocirali slovenske navijače: Luko Dončića so vzeli za svojega!