VIDEO: Tina Gaber v bran nutrijam, ki jih hočejo iztrebiti v Ljubljani

Tina Gaber, partnerka slovenskega predsednika vlade Roberta Goloba, je na družbenih omrežjih objavila video posnetek, pri katerem hrani in boža nutrije.

Z video posnetkom želi javnost ozavestiti o nutrijah, obenem pa nagovarja k podpisu peticije proti poboju živali.

Ker naj bi se nutrije v Krajinskem parku Ljubljansko barje preveč namnožile, se je nanje začel lov. Gre za poskus popolne odstranitve nutrij, ki veljajo za invazivno tujerodno vrsto. Mnogi zagovorniki živali so se proti takšnemu postopanju ostro odzvali, obenem pa pozivajo k podpisu peticije.

V objavi je Tina Gaber delila še zapis Gregorja Vrhovnika, ki se je te dni razširil po spletu:

"POBIJTE JIH. VSE!", so sklenili...

Ko človek združi moči s svojimi koristmi, se pogosto rodijo njegove najnižje in najbolj sprevržene lastnosti, kot sta tudi brezsrčnost in krutost.

In zdaj so temu človeku na pot stopile nedolžne in nemočne živali, ki si, nič drugače od vseh drugih bitij, želijo le mirnega življenja. "Narobe" so storile le to, da so prednice sedaj živečih ušle s farm krzna, kjer so v mukah služile in umirale ob boku človeške nečimrnosti in pohlepa. Dolgo so imele relativen mir pred nami, a se usodi ponovnega križanja poti s svojim krvnikom niso mogle izogniti.
Navzočnost nutrij je kar naenkrat postala tako moteča, da je človek na hitro in potihem sprejel tisto najlažjo in za njegove interese najmanj motečo odločitev - POBIJTE JIH! VSE!

Ker nas nekaj ljudi še verjame in se nas zaveda, da ta svet ne pripada nam nič bolj kot katerikoli živali in da smo mi živalim precej bolj moteči, kot bi lahko one bile kdajkoli nam, se je takšnim odločitvam potrebno upreti na vse mogoče načine. Lahkotnost pobijanja ali iztrebljanja motečih je namreč močno nalezljiva, zato ta problem sega še daleč preko ubogih nutrij, za katere se moramo zavzeti danes. Jutri nam lahko pobijejo še vse ostalo. In ko enkrat ne bo ničesar več za iztrebiti, tudi nas ne bo.

Peticijo proti pomoru nutrij podpisujemo zanje in tudi za svojo prihodnost. Krutosti in brezsrčnosti se moramo upreti, saj obstajajo tudi druge rešitve, ki jim ne botruje le človeška korist. Ljudje smo edini krivec za stisko živali in imamo moralno odgovornost, da poiščemo zanje boljo rešitev kot je še več trpljenja in smrti.

Peticijo, ki je dostopna na tej povezavi, je do danes podpisalo že več kot 21.000 spletnih uporabnikov.

"Nutrije - simpatične južnoameriške priseljenke, ki jih je v naše kraje pripeljal človek. Uporabljali so jih za krzno. Njihov najbližji sorodnik izmed nam bolj poznanih glodalcev je morda le morski prašiček. Nutrij se ne hrani. Sem si pa za moji dve statistki vseeno izposodila košček kruha, ki je ležal na tleh. Smo imele le dober namen. In tudi božajte jih raje ne, lahko se ustrašijo in s svojimi živo oranžnimi zobki tudi ugriznejo," je ob video posnetku na družbenih omrežjih zapisala Tina Gaber.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ganljiv odziv Rogličevega sina, ko je njegov očka zmagal Giro d'ItaliaDarja Gajšek zapela s hčerko: Njun simpatičen nastop navdušuje Slovence!Ganljiv odziv osla, ko se sreča z deklico, ki ga je vzgajalaVIDEO: Čustven trenutek, ko je Roglič spoznal, da je zmagovalec dirke po ItalijiDomača sladica, o kateri vsi govorijo: Recept ima že več kot 2 milijona ogledov!Žiga Jelar pokazal družinsko hišo: Poglej, v kakšnem čudovitem domu živi!V slovenskem gozdu posneli dva medveda, ko sta "delala" mladičkeVIDEO: Rogličev sin Lev prava zvezda: Poglej, kaj je počel med podelitvijo!Tovornjaku ni pustil, da ga prehiti: Takšno lekcijo mu je dal voznik kombija!Boštjan Romih zapel z Erosi: Talent je pokazal ob uspešnici Iztoka Mlakarja!Metal pevec zapel uspešnico "Amazing Grace", nastop ima že 3 milijone ogledovVIDEO: Srb razgrajal po Novem Sadu, nato je dobil najboljšo lekcijoAnsambel Novi spomini v živo zapel enega najlepših valčkov zadnjega obdobjaTilen Artač nasmejal s parodijo, ko je kot Robert Golob naročal nov spomenikOto Pestner zapel z mlado pevko Tejo Leskovšek: Takšen nastop sta pripravila!Lisičji mladiček se spozna z rešenimi lisicami, prizor ti polepša danMladiček bivola pokazal slonu, kdo je pravi šefVIDEO: Tina Gaber v bran nutrijam, ki jih hočejo iztrebiti v LjubljaniReševalci oživljali dojenčka, ki je nehal dihati: Tako so mu rešili življenje!Novak Djoković prekinil igro, da bi pomagal malemu dečkuNina Pušlar zapela z opernimi pevci: Njihov nastop je balzam za dušo!Parodija na selitev slovenskih turistov: Posnetek je doza smeha!VIDEO: Klavžar iz gradu občudoval Bled: Posnetek je navdušil Slovence!Čudovit vrt v okolici Ljubljane, ki jemlje sapo: Je to najlepši vrt v Sloveniji?Vražji muzikanti zapeli z godalno zasedbo: Njihov nastop navdušuje Slovence!