VIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?

Letošnja Ema 2019 je ponudila veliko. Tam smo lahko slišali vse od metala do popa in countryja, najbolj pa sta slovenske evrovizijske oboževalce prepričala Zala Kralj in Gašper Šantl s pesmijo "Sebi".

Članica strokovne žirije in lanskoletna zmagovalka Eme Lea Sirk je med rezultati poskrbela za manjši škandal, pevka Raiven pa se je morala zadovoljiti z drugim mestom.

Slovenijo bosta tako letos maja na izboru za pesem Evrovizije zastopala Zala Kralj in Gašper Šantl, tekmovanje pa bo potekalo v Izraelu. Tja skromna zaljubljenca potujeta po zaslugi gledalcev, ki so jima v velikem finalu namenili kar 73 odstotkov glasov - drugouvrščena Raiven jih je tako prejela le 27.


Drugouvrščena je bila po zaslugi strokovne žirije pevka Raiven - njeno pesem "Kaos" je skupaj s pesmijo "Sebi" v superfinale poslala tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Lea Sirk in Vladimir Graić, avtor zmagovalne evrovizijske pesmi "Molitva", s katero je leta 2007 zmagala Marija Šerifović.


Prisluhnite še ostalim skladbam, s katerimi so se na letošnji Emi 2019 predstavili številni glasbeni izvajalci.

Ula Ložar s pesmijo "Fridays":Kim s pesmijo "Rhythm Back To You":Fed Horses s pesmijo "Ti ne poznaš konjev":René s pesmijo "Ne poveš":Okustični s pesmijo "Metulji plešejo":Renata Mohorič s pesmijo "Three Bridges":Lumberjack s pesmijo "Lepote DNA":Inmate s pesmijo "ATMA":Kateri izmed nastopajočih je s svojo pesmijo najbolj prepričal vas? Je bila letos na Emi res tako slaba izbira, kot izpostavljajo mnogi uporabniki na spletu? Presodite sami...
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca