VIDEO: To se je zgodilo z bazenom na vrhu stolpnice, ko je Filipine udaril potres

Včeraj je Filipine stresel močan potres z magnitudo 6,1 po Richterjevi lestvici. Epicenter potresa je bil en kilometer od kraja Floridablanca v Pampangi, posledice pa so občutili tudi prebivalci glavnega mesta Manila.

Prav od tam prihaja video posnetek, ki je danes v hipu obkrožil svet in nabral že dobra pol milijona ogledov.

Iz Manile prihaja video posnetek, ki je nastal kmalu po potresu, v njem pa je moč videti prav poseben prizor. Na vrhu 181 metrov visokega hotela Anchor Skysuite Ongpin se namreč nahaja bazen, zaradi potresa pa se je voda začela izlivati.

Nekateri prebivalci so prizore po potresu posneli s tal, v njih pa je moč videti, kako se voda s strehe zliva čez rob.

Do izlivanja je prišlo zaradi premikanja visoke stolpnice ob potresu, video posnetki iz Filipinov pa so hitro obkrožili svet. Poglejte si, kako je izgledal prizor v mestu Manila po potresu z magnitudo 6,1.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Morda je prav voda na vrhu preprečila eventuelno porušitev stavbe. Morda. Kako? Tako, da je zaradi nje na vrhu lastna frekvenca nihanja stavbe izven območja frekvence nihanja tal in tako ne more priti do interference ali ojačenega nihanja vsled seštevanja amplitud.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"