VIDEO: V Planici poletela do 248 metrov, blestela tudi Timi Zajc in Domen Prevc

V Planici se začenja pravi praznik. Danes se je na kvalifikacijah tam zbralo že več kot 13.000 gledalcev, ki so bili priča lepim in dolgim poletom.

Najdlje sta skočila Rjoju Kobajaši in Markus Eisenbichler, ki sta pristala pri 248 metrih, na jutrišnjo tekmo pa se je uvrstilo kar devet slovenskih smučarskih skakalcev!

Prav ob koncu kvalifikacij so imeli tekmovali odlične pogoje, saj je zapihal močan vzgornik. Najboljši skakalec te zime Rjoju Kobajaši je tako polet opravil z najnižjega prvega zaletišča, kljub temu pa izenačil najboljšo daljavo dneva pri 248,0 metra, ki jo je le dobro minuto pred njim postavil Nemec Markus Eisenbichler.

Poglej še: Svetovni rekord v poletih, Stefan Kraft pristal pri 253,5 metra

Markus Eisenbichler prvi poletel do 248 metrov:


Tudi Ryoyu Kobayashi je pristal pri 248 metrih:


Slovenski predstavniki so svoje delo opravili z odliko, saj se jih je na petkovo tekmo uvrstilo kar devet. Najboljši polet je opravil Timi Zajc, ki je pristal pri 239 metrih in tako popravil tudi svoj osebni rekord. Kvalifikacije je zaključil na tretjem mestu, dve mesti za njim pa je bil že Domen Prevc, ki je v kvalifikacijah skočil 228 metrov. Na tekmi bodo tako nastopili še Anže Semenič, Peter Prevc, Bor Pavlovčič, Tilen Bartol, Žiga Jelar, Jurij Tepeš in Jaka Hvala.

Poglej še: Tilen Bartol v Planici ob padcu poletel do 252 metrov

Brez nastopa je tako ostala le trojica - Jernej Damjan, Robert Kranjec in Anže Lanišek. Za Kranjca so bile to zadnje kvalifikacije v karieri, saj se bo po koncu prve serije sobotne ekipne tekme poslovil.

Poglejte si, kako sta na kvalifikacijah poletela še Domen Prevc in Timi Zajc!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca