VIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...

Vse kaže na to, da bomo iz nadpovprečno visokih prešli v nadpovprečno nizke temperature. V soboto in nedeljo se bo širom Slovenije ohladilo, saj se nad vzhodno Evropo krepi območje visokega zračnega tlaka.

Od severovzhoda tako k nam priteka postopno hladnejši ter precej vlažen zrak.

V nedeljo in ponedeljek bo v notranjosti Slovenije prevladovalo zmerno do pretežno oblačno vreme, temperature pa se bodo po napovedih vremenoslovcev spustile tudi do -5°C.

V torek je zelo velika možnost, da bo večji del Slovenije zajela snežna pošiljka.

Vse kaže na to, da bo snežilo tudi po nižinah, Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje pa je povedal: "Po današnjih napovedih za osrednjo Slovenijo je najbolj pričakovani razpon med petimi in desetimi centimetri. Proti Gorenjski pa tudi malo nad deset centimetrov."

Spletni portal Neurje.si medtem poroča, da bodo v torek glede snega odločale malenkosti. Izpostavili so tudi dejstvo, da so tla še vedno razgreta zaradi visokih preteklih temperatur, zaradi česar se bo sneg stežka obdržal.

Na svoji Facebook strani so objavili tudi animacijo napovedi sneženja za prihajajoči teden, sodeč po posnetku pa bomo zimske idile deležni skozi celotni teden.

Tudi vi komaj čakate prve snežinke?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"