VIDEO: Zadnje misli Mance Košir: Zanjo bo v nebo poletelo 30 belih metuljev!

2. maja 2024 se je od nas za vedno poslovila slovenska novinarka, profesorica, kolumnistka in javna intelektualka Manca Košir.

Ob njenem 76. rojstnem dnevu jo je na domu obiskala ekipa Tednika, kjer so posneli še zadnji daljši intervju z njo.

"Ne da bi slutili, so nekaj dni po njenem rojstnem dnevu sredi marca v posneli zadnji pogovor z Manco Košir. Bila je polna življenja in načrtov. Govorila je o vsem, od svoje uspešne filmske kariere do učenja mladih novinarjev in tudi o svoji bolezni," so ob video posnetku zapisali na Facebook strani RTV Slovenija.


RTVSLO.si, Facebook
"Kakor si živel, tako boš umrl, torej bo to en zanimiv dogodek zame." - Manca Košir
Pogreb Mance Košir bo v sredo ob 16. uri na ljubljanskih Žalah. Na dan pogreba bo žara od 7h zjutraj v vežici Sv. Jožefa, kjer bo tudi žalna knjiga. Njena hčerka Tina Košir je ob tem dodala, da bodo žalno knjigo raje preimenovali v knjigo navdiha in hvaležnosti. Manca si je želela, da bi nas na pogrebu bilo čim več oblečenih v belo - zelo lepo bo, če boste imeli na sebi simbol metulja v kakršnikoli obliki.

Tudi pri društvu Humanitarček se bodo Manci poklonili na poseben način. Na dan pogreba bo zanjo v nebo poletelo 30 belih metuljev vrste glogova belinka - gre za velike metulje s snežno belimi krili in izrazito poudarjenimi žilami.

0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
V pol leta je neverjetno intenzivno usahnila...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!