VIDEO: Zmagovalka pesmi Evrovizije 2024 je Švica, na drugem mestu Hrvaška

V mestu Malmö na Švedskem se je zaključil veliki finale tekmovanja za pesem Evrovizije 2024, na katerem je zmago slavila Švica.

Drugo mesto je zasedla favorizirana Hrvaška, slovenska predstavnica Raiven pa je zasedla končno 23. mesto.

Kljub dejstvu, da so stavnice zmago pripisovale Hrvaški, je na koncu največ točk osvojila Švica. Švicarski pevec Nemo je največ gledalcev prepričal s pesmijo "The Code", druga je bila Hrvaška, tretja pa Ukrajina.


Eurovision Song Contest, YouTube
Slovenska predstavnica Raiven je tudi v finalu poskrbela za suveren nastop, na koncu pa s pesmijo "Veronika" osvojila 23. mesto. V velikem finalu je prehitela Avstrijo in Norveško.

Nastop pevke Raiven v finalu:


Stavnice so sicer pred finalom največ možnosti za zmago pripisale Hrvaški. Njihov predstavnik Baby Lasagna je s pesmijo "Rim Tim Tagi Dim" osvojil več točk javnosti kot zmagovalec iz Švice. Žirija je soglasno Švicarskega predstavnika Nema uvrstila na prvo mesto, kar je bilo dovolj za končno zmago.


0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
En večji kreten od drugega...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeDružina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceDokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Tanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!VIDEO: Tanja Žagar navdušila s plesnim nastopom: Posnetek, ki obkroža Slovenijo!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Izjemen prizor iz Kočevskega gozda: Posneli so spomladansko prebujanje živali!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Ansambel Stil nasmejal z novo pesmijo: Z njimi je zapel Hitmacher z Balkana!Slovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!Dron posnetek čudovite Soteske VintgarTuristko na plaži napadel bik