Z žago si je odrezala roko! To je pred kamerami povedal eden od osumljenih...

Slovenijo še vedno pretresa grozljiva vest, da si je 21-letna Slovenka namerno odrezala roko, da bi tako prejela odškodnino. Zdaj zgodba dobiva nove razsežnosti, te dni pa je pred kamere stopil tudi Gorazd Colarič, eden od osumljencev.

21-letna Ljubljančanka je bila v partnerskem odnosu z 29-letnikom, ki je tudi eden od vpletenih v goljufijo. Skupaj naj bi do 18. leta dekleta živela pri njegovih starših, ti pa so prav tako osumljeni sodelovanja pri goljufiji.

Vse se je začelo konec lanskega leta, ko je četverica osumljencev pri kar petih zavarovalnicah sklenila zavarovalne police za življenjsko in nezgodno zavarovanje. V letošnjem januarju si je nato 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala roko na krožni žagi.

Poškodovano dekle je lastnik doma odpeljal v klinični center, z operativnim posegom pa so ji odrezano roko uspeli prišiti. Le nekaj dni kasneje so osumljenci na vseh zavarovalnicah, kjer so sklenili zavarovanja, podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a do tega ni prišlo. Kriminalisti so namreč pravočasno ugotovili namero goljufije.

V kolikor bi jim goljufija uspela, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter še 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti. V kolikor bi ji dokazali 100-odstotno invalidnost, bi lahko prejela tudi več kot 1.235.000 evroov zavarovalnine in več 100.000 evrov v obliki mesečnih izplačil.

Dan po razkritju goljufije in nespametnega dejanja 21-letnice je pred kamere stopil tudi osumljenec poskusa goljufije, 63-letni Gorazd Colarič, ki trdi, da je bil izigran. Ta je poškodovano 21-letnico prepeljal v klinični center, doma pa zaradi šoka pozabil njeno odrezano roko.

Prisluhnite, kaj je povedal pred kamerami novinarjev iz informativne oddaje Svet!
0
JeklenaPest
Pred 6 dnevi
Mučno...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!Moški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Mislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!Mati in sin skupaj zapela na talentu, za čustven nastop sta prejela zlati gumbVIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboVIDEO: Predčasno je prišel iz vojske, gluhega bratca je ganil do solzVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Babica iz Bosne obkroža Balkan: "Zaradi pametnih telefonov so otroci neumni!"SMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklepVIDEO: 10-letnica navdušila v šovu The Voice, sodniki so ob njenem petju jokali14-letnica na talentu prevzela sodnike, za svoj nastop je prejela zlati gumb