Z žago si je odrezala roko! To je pred kamerami povedal eden od osumljenih...

Slovenijo še vedno pretresa grozljiva vest, da si je 21-letna Slovenka namerno odrezala roko, da bi tako prejela odškodnino. Zdaj zgodba dobiva nove razsežnosti, te dni pa je pred kamere stopil tudi Gorazd Colarič, eden od osumljencev.

21-letna Ljubljančanka je bila v partnerskem odnosu z 29-letnikom, ki je tudi eden od vpletenih v goljufijo. Skupaj naj bi do 18. leta dekleta živela pri njegovih starših, ti pa so prav tako osumljeni sodelovanja pri goljufiji.

Vse se je začelo konec lanskega leta, ko je četverica osumljencev pri kar petih zavarovalnicah sklenila zavarovalne police za življenjsko in nezgodno zavarovanje. V letošnjem januarju si je nato 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala roko na krožni žagi.

Poškodovano dekle je lastnik doma odpeljal v klinični center, z operativnim posegom pa so ji odrezano roko uspeli prišiti. Le nekaj dni kasneje so osumljenci na vseh zavarovalnicah, kjer so sklenili zavarovanja, podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a do tega ni prišlo. Kriminalisti so namreč pravočasno ugotovili namero goljufije.

V kolikor bi jim goljufija uspela, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter še 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti. V kolikor bi ji dokazali 100-odstotno invalidnost, bi lahko prejela tudi več kot 1.235.000 evroov zavarovalnine in več 100.000 evrov v obliki mesečnih izplačil.

Dan po razkritju goljufije in nespametnega dejanja 21-letnice je pred kamere stopil tudi osumljenec poskusa goljufije, 63-letni Gorazd Colarič, ki trdi, da je bil izigran. Ta je poškodovano 21-letnico prepeljal v klinični center, doma pa zaradi šoka pozabil njeno odrezano roko.

Prisluhnite, kaj je povedal pred kamerami novinarjev iz informativne oddaje Svet!
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Mučno...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
89-letni kmet je težko zlezel v traktor: Takšno rešitev mu je pripravil sin!Posnetek srne senzacija na spletu: Poglej, kako si je dala duška ob luži!VIDEO: Dihjemajoč razgled s steklene ploščadi, ki so jo postavili na HrvaškemVIDEO: Slovenska evroposlanka Irena Joveva za napad na Hrvaško dobila kartonOtrok v šovu The Voice zapel pesem "Shallow", sodnike je pustil brez besedOče svojo hčerko v šoli pobral s FerrarijemNa odru je zapel pesem Beatlov: Njegov nastop je sodnikom naježil kožo!13-letna deklica zapela pesem "Creep", sodnikom je naježila kožoDenis Avdić priznal največjo laž, ki jo je povedal ženiFilipinec šokiral tudi v finalu: Pesem je zapel z moškim in ženskim glasom!Pijana voznica z BMW-jem poletela čez krožišče, nesrečo so posnele kamereNor podvig smučarja obkroža svet: Tako je preskočil prometno cesto!17-letnica zapela pesem Billie Eilish, sodniki so ob njenem nastopu obmolkniliRekonstrukcija helikopterske nesreče, v kateri je umrl Kobe BryantVIDEO: Huda ura v Avstriji, močan veter drevesa podiral kot za šaloKartel pred policisti pobegnil z letalom: Vzleteli so kar na cesti!2-letni genij v Ellen šovu pokazal svoje znanjeStrašljiv posnetek med nevihto: Tako hitro je deroča voda odnesla hotel!VIDEO: Luka Dončić trojko zadel s polovice: To je najboljša poteza dneva!SMEH: Takšne izgovore imajo lastniki, ki ne pobirajo iztrebkov za svojimi psiPlesalci z Downovim sindromom navdušili: Tako so dokazali, da ne poznajo ovir!Hudobna mucka je dolgo opazovala kužka, nato ga je napadlaZapuščene mucke skoraj zmrznile na snegu: Tako jim je življenje rešil voznik!Policista na pločniku zalil z vodo: Voznik je podlo dejanje posnel na kamero!Sibirski haski poskrbel za smeh na poligonu za pse