Z žago si je odrezala roko! To je pred kamerami povedal eden od osumljenih...

Slovenijo še vedno pretresa grozljiva vest, da si je 21-letna Slovenka namerno odrezala roko, da bi tako prejela odškodnino. Zdaj zgodba dobiva nove razsežnosti, te dni pa je pred kamere stopil tudi Gorazd Colarič, eden od osumljencev.

21-letna Ljubljančanka je bila v partnerskem odnosu z 29-letnikom, ki je tudi eden od vpletenih v goljufijo. Skupaj naj bi do 18. leta dekleta živela pri njegovih starših, ti pa so prav tako osumljeni sodelovanja pri goljufiji.

Vse se je začelo konec lanskega leta, ko je četverica osumljencev pri kar petih zavarovalnicah sklenila zavarovalne police za življenjsko in nezgodno zavarovanje. V letošnjem januarju si je nato 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala roko na krožni žagi.

Poškodovano dekle je lastnik doma odpeljal v klinični center, z operativnim posegom pa so ji odrezano roko uspeli prišiti. Le nekaj dni kasneje so osumljenci na vseh zavarovalnicah, kjer so sklenili zavarovanja, podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a do tega ni prišlo. Kriminalisti so namreč pravočasno ugotovili namero goljufije.

V kolikor bi jim goljufija uspela, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter še 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti. V kolikor bi ji dokazali 100-odstotno invalidnost, bi lahko prejela tudi več kot 1.235.000 evroov zavarovalnine in več 100.000 evrov v obliki mesečnih izplačil.

Dan po razkritju goljufije in nespametnega dejanja 21-letnice je pred kamere stopil tudi osumljenec poskusa goljufije, 63-letni Gorazd Colarič, ki trdi, da je bil izigran. Ta je poškodovano 21-letnico prepeljal v klinični center, doma pa zaradi šoka pozabil njeno odrezano roko.

Prisluhnite, kaj je povedal pred kamerami novinarjev iz informativne oddaje Svet!
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Mučno...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža SlovenijoVIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuPet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Simon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoVIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!SMEH: Kamere posnele ruske specialce med akcijo! Nič jim ni šlo po načrtih...VIDEO: Zala in Gašper imata pred finalnim nastopom posebno sporočilo