Po letu dni našli kužka Čarlija iz Ribnice: Policisti so ga rešili v Kopru!

Slovenijo je obkrožila čudovita novica o kužku po imenu Čarli, ki je bil pogrešan več kot leto dni.

Policisti so te dni v Kopru preverjali sumljiva vozila, v enem izmed njih pa našli pse - med njimi je bil tudi "izgubljeni" pomeranec Čarli.

"Pred natanko enim letom, enim mesecem in 26 dnevi, torej 6. januarja 2023, smo na Dolenjskem iskali pomeranca Čarlija. Doma je bil v naselju med Otavicami in Lipovcem. Domači so bili prepričani, da je ukraden, okolica jim je govorila, da je sigurno mrtev, da so ga lisice pojedle. Uboge lisice so krive vsega. Psi niso njihov naravni plen, poleg tega smrdijo po človeku in po hrani, ki jo domači psi jedo," so ob novici najprej zapisali na Facebook strani K9 iskanje pogrešanih - Slovenija.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
Omenjeno društvo je Čarlija iskalo s tremi psi - Edom, Ulo in Chilli, vsi trije pa so jih pred letom dni pripeljali na isto točko. "Chilli je še imela idejo nazaj skozi gozd, proti neki osamljeni hiši, v nekem trenutku se mi je celo zdelo, da slišim osamljen lajež sredi gozda. Izkazalo se je, da lajež prihaja tiste odmaknjene hiše in da imajo tam več psov. Pa vsi so bili pomeranci," so še zapisali pri omenjenem društvu.

Ob tem so lastnikom Čarlija povedali, da njihov pes ni mrtev. Vse je kazalo na to, da so Čarlija pobrali na točki, do katere so prišli s psi. Domači se kljub temu niso vdali - s pomočjo drona so prečesali bližnji gozd in železniško progo, Čarlija pa kljub temu niso našli. Za psa so lastniki ponujali denarno nagrado v višini 5.000 evrov.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
"In ljudje so rekli - no vidite, smo rekli, da je mrtev. Čarli ni mrtev. Danes so domači dobili klic koprske policije. Preverjali so sumljiva vozila, v enem našli pse, preverili čipe - in glej ga: Čarli med njimi. Po eni strani smo strašno veseli, da se je Čarli našel in, da smo zagovarjali sporočila naših psov, po drugi pa smo nemočno besni na ljudi, ki si drznejo krasti družinske člane in potem bogve kaj početi z njimi. Za bruhat bolano," so še dodali pri društvu K9 iskanje pogrešanih.

V začetku lanskega januarja so izpred domače hiše pri Ribnici na Dolenjskem ukradli psa Čarlija, pasme pomeranec. Sprožila se je obsežna iskalna akcija za "izgubljenim" kužkom, ki je bil v času iskanja pogrešan že tri mesece. Kljub prizadevanju mnogih psa niso našli, ob naključnem pregledu pa so te dni koprski policisti odkrili pse v enem od vozil, v katerem je bil tudi pomeranec Čarli. Ko so preverili čip, so takoj obvestili lastnike in jih seznanili s srečno novico.
0
JeklenaPest
Pred 27 tedni
Kako je ljubek! Želim mu eno samo srečo v njegovi družini...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Mama brez rok iz Srbije: Pokazala je, kako skrbi za pol leta staro hčerkico!Grozljivka na pomurski avtocesti: Gasilci tekli iz vozila, da bi lahko reševali!V UKC Ljubljana umrl Bora Đorđević: Nedolgo nazaj razkril svojo poslednjo željo!Žena je fotografirala moža: Napačno je razumel napotke, posnetek je doza smeha!Čudovit govor Denisa Avdića: Njegove besede so Jano Morelj ganile do solz!VIDEO: Hud padec slovenskega kolesarja: Njegovo življenje je viselo na nitki!VIDEO: Grozljiv prizor iz Slovenije: Na veselici z avtomobilom povozil mamico!Sestri in brat navdušili Slovenijo: Kot angeli so zapeli poznano uspešnico!Mati in hčerka zapeli uspešnico Severine: Njun nastop je navdušil Slovenijo!Slovenski pevci razjezili splet: Takšen nastop so objavili na prvi šolski dan!Andrea Bocelli zapel s kolumbijsko pevko: Njun nastop ima že 5 milijonov ogledov!VIDEO: Avstrijka navdušila s harmoniko: Zaigrala je slovensko uspešnico Na Golici!Slovenca nasmejala s posnetkom: Mož si je drznil preveč, žena je izgubila živce!Moški iz Beograda ustavil avto na tirih: "Jaz imam prednost pred vlakom!"Skočil je z mosta v Mostarju: "Zato se reče, da je bosanska glava trda!"VIDEO: Nor podvig Slovencev: Zgradili človeški top, izstrelil jih je 43 metrov daleč!Posnetek mladostnikov iz Kopra: Divjali s skuterji, nato so razbijali avtomate!VIDEO: Huda ura v Bosni in Hercegovini: Toča pobelila ulice, takih razmer ne pomnijo!Pohodniki dosegli vrh vulkana, nato je izbruhnil: Bežali so za svoja življenja!VIDEO: Novi posnetki iz Kočevja: Kaj se je dogajalo pred pretepom policistov?Neverjeten prizor iz Bosne: Moški prekinil tekmo, na igrišče zapeljal z Golfom!Slovenec od blizu posnel mogočnega jelena: Privoščil si je ohladitev v blatu!Ženska preplezala ograjo, da bi božala tigraFranček Gorazd Tiršek postavil rekord in osvojil zlato: Solza sreče ni manjkalo!Primorska priredba na prvi šolski dan, ki je doza smeha