Po letu dni našli kužka Čarlija iz Ribnice: Policisti so ga rešili v Kopru!

Slovenijo je obkrožila čudovita novica o kužku po imenu Čarli, ki je bil pogrešan več kot leto dni.

Policisti so te dni v Kopru preverjali sumljiva vozila, v enem izmed njih pa našli pse - med njimi je bil tudi "izgubljeni" pomeranec Čarli.

"Pred natanko enim letom, enim mesecem in 26 dnevi, torej 6. januarja 2023, smo na Dolenjskem iskali pomeranca Čarlija. Doma je bil v naselju med Otavicami in Lipovcem. Domači so bili prepričani, da je ukraden, okolica jim je govorila, da je sigurno mrtev, da so ga lisice pojedle. Uboge lisice so krive vsega. Psi niso njihov naravni plen, poleg tega smrdijo po človeku in po hrani, ki jo domači psi jedo," so ob novici najprej zapisali na Facebook strani K9 iskanje pogrešanih - Slovenija.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
Omenjeno društvo je Čarlija iskalo s tremi psi - Edom, Ulo in Chilli, vsi trije pa so jih pred letom dni pripeljali na isto točko. "Chilli je še imela idejo nazaj skozi gozd, proti neki osamljeni hiši, v nekem trenutku se mi je celo zdelo, da slišim osamljen lajež sredi gozda. Izkazalo se je, da lajež prihaja tiste odmaknjene hiše in da imajo tam več psov. Pa vsi so bili pomeranci," so še zapisali pri omenjenem društvu.

Ob tem so lastnikom Čarlija povedali, da njihov pes ni mrtev. Vse je kazalo na to, da so Čarlija pobrali na točki, do katere so prišli s psi. Domači se kljub temu niso vdali - s pomočjo drona so prečesali bližnji gozd in železniško progo, Čarlija pa kljub temu niso našli. Za psa so lastniki ponujali denarno nagrado v višini 5.000 evrov.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
"In ljudje so rekli - no vidite, smo rekli, da je mrtev. Čarli ni mrtev. Danes so domači dobili klic koprske policije. Preverjali so sumljiva vozila, v enem našli pse, preverili čipe - in glej ga: Čarli med njimi. Po eni strani smo strašno veseli, da se je Čarli našel in, da smo zagovarjali sporočila naših psov, po drugi pa smo nemočno besni na ljudi, ki si drznejo krasti družinske člane in potem bogve kaj početi z njimi. Za bruhat bolano," so še dodali pri društvu K9 iskanje pogrešanih.

V začetku lanskega januarja so izpred domače hiše pri Ribnici na Dolenjskem ukradli psa Čarlija, pasme pomeranec. Sprožila se je obsežna iskalna akcija za "izgubljenim" kužkom, ki je bil v času iskanja pogrešan že tri mesece. Kljub prizadevanju mnogih psa niso našli, ob naključnem pregledu pa so te dni koprski policisti odkrili pse v enem od vozil, v katerem je bil tudi pomeranec Čarli. Ko so preverili čip, so takoj obvestili lastnike in jih seznanili s srečno novico.
0
JeklenaPest
Pred 21 tedni
Kako je ljubek! Želim mu eno samo srečo v njegovi družini...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Grozljivka na Gorenjskem: Iz zraka posneli opustošenje vasi Kokra!21-letna Ana Resnik spregovorila, kaj naj bi ji kot deklici počel Challe SalleVIDEO: Tadej Pogačar nasmejal kolesarski svet: Med dirko je poškropil zaročenko!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"VIDEO: Huda ura v Istri: Med neurjem poplavilo avtocesto, ulice v Pazinu pod vodo!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!Slovenec je ženi rekel, da gre k maši: Ko je izvedela resnico, je pobesnela!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuGasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Anja in Roškar priredila uspešnico "Tek je 12 sati", nastop je nasmejal SlovenijoKamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!Starejši gospod iz Bosne mnogim dal misliti: Njegove besede so obkrožile Balkan!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Izjemna poteza slovenskega ženina: Na poroko se je pripeljal kar s traktorjem!VIDEO: Luka Basi in Marjetka zapela novo pesem: Nastop, ki je navdušil Slovence!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"Prizor, ki navdušuje Slovence: Stopili so skupaj in lastniku pomagali pri košnji!VIDEO: Posnetek, ki je ganil Slovenijo: 94-letni Lojze vstal z vozička in zaplesal!VIDEO: Miha Deželak z zeleno katrco krenil proti Parizu, da podpre naše športnikeFilmska akcija hrvaških policistov: Aretirali so požigalca, ki je zanetil požar!