Po letu dni našli kužka Čarlija iz Ribnice: Policisti so ga rešili v Kopru!

Slovenijo je obkrožila čudovita novica o kužku po imenu Čarli, ki je bil pogrešan več kot leto dni.

Policisti so te dni v Kopru preverjali sumljiva vozila, v enem izmed njih pa našli pse - med njimi je bil tudi "izgubljeni" pomeranec Čarli.

"Pred natanko enim letom, enim mesecem in 26 dnevi, torej 6. januarja 2023, smo na Dolenjskem iskali pomeranca Čarlija. Doma je bil v naselju med Otavicami in Lipovcem. Domači so bili prepričani, da je ukraden, okolica jim je govorila, da je sigurno mrtev, da so ga lisice pojedle. Uboge lisice so krive vsega. Psi niso njihov naravni plen, poleg tega smrdijo po človeku in po hrani, ki jo domači psi jedo," so ob novici najprej zapisali na Facebook strani K9 iskanje pogrešanih - Slovenija.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
Omenjeno društvo je Čarlija iskalo s tremi psi - Edom, Ulo in Chilli, vsi trije pa so jih pred letom dni pripeljali na isto točko. "Chilli je še imela idejo nazaj skozi gozd, proti neki osamljeni hiši, v nekem trenutku se mi je celo zdelo, da slišim osamljen lajež sredi gozda. Izkazalo se je, da lajež prihaja tiste odmaknjene hiše in da imajo tam več psov. Pa vsi so bili pomeranci," so še zapisali pri omenjenem društvu.

Ob tem so lastnikom Čarlija povedali, da njihov pes ni mrtev. Vse je kazalo na to, da so Čarlija pobrali na točki, do katere so prišli s psi. Domači se kljub temu niso vdali - s pomočjo drona so prečesali bližnji gozd in železniško progo, Čarlija pa kljub temu niso našli. Za psa so lastniki ponujali denarno nagrado v višini 5.000 evrov.


K9 iskanje pogrešanih - Slovenija, Facebook
"In ljudje so rekli - no vidite, smo rekli, da je mrtev. Čarli ni mrtev. Danes so domači dobili klic koprske policije. Preverjali so sumljiva vozila, v enem našli pse, preverili čipe - in glej ga: Čarli med njimi. Po eni strani smo strašno veseli, da se je Čarli našel in, da smo zagovarjali sporočila naših psov, po drugi pa smo nemočno besni na ljudi, ki si drznejo krasti družinske člane in potem bogve kaj početi z njimi. Za bruhat bolano," so še dodali pri društvu K9 iskanje pogrešanih.

V začetku lanskega januarja so izpred domače hiše pri Ribnici na Dolenjskem ukradli psa Čarlija, pasme pomeranec. Sprožila se je obsežna iskalna akcija za "izgubljenim" kužkom, ki je bil v času iskanja pogrešan že tri mesece. Kljub prizadevanju mnogih psa niso našli, ob naključnem pregledu pa so te dni koprski policisti odkrili pse v enem od vozil, v katerem je bil tudi pomeranec Čarli. Ko so preverili čip, so takoj obvestili lastnike in jih seznanili s srečno novico.
0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Kako je ljubek! Želim mu eno samo srečo v njegovi družini...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen