VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala Slovenijo

Na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec se je danes v jutranjih urah zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila iz Madžarske.

Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ko je ta ob prehitevanju tovornjaka izgubil nadzor in trčil v priklopnik. Tovornjak je skupaj z voznikom zgrmel 20 metrov globoko.

V tovorno vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel Corsa. Ob trku je osebno vozilo zaneslo v desno izven vozišča, tovorno vozilo s cisterno pa je prebilo varnostno ograjo in padlo z viadukta v globino približno 20 metrov.


Dars
Voznik tovornega vozila je v nesreči izgubil življenje, voznik osebnega vozila pa pri tem ni bil poškodovan. Nastala je večja materialna škoda, v cisterni tovornega vozila pa na srečo ni bilo nevarnih snovi. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledice prometne nesreče je bil promet na avtocesti v smeri Štajerske oviran do 12:30. Policisti še vedno nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo. Povzročitelju nesreče grozi 8 let zaporne kazni.


Potek grozljive nesreče tovornega in osebnega vozila razkriva tudi video posnetek, ki nam ga je posredoval Dars. Naj bo video posnetek v opomin vsem voznikom, kako hitro se lahko v prometu zgodi tragedija.

Video: Dars.si
0
Luka Novak
Pred 7 meseci
Vse je država kriva.. In nemors verjet da Glih večeraj sem se vpiknil v te obrambne ograje... Prav narete so tak da te bo crez vrgl.. Pa ka je to normalno.. Namest da bi bil spodnji lok na dol narejen
0
zsolt pierson pierson
Pred 8 meseci
The Hungarian trucker has an injured child who is waiting for him .... he has not been told he will never return home.
0
Michał Moś
Pred 8 meseci
Zanima me, kako je takšno sranje, kot je Opel Corsa, odplavilo tako velikanko. Verjetno se je voznik večjega le ustrašil, ali pa je le imel slabo srečo in "prav" padel.
1
Gregor Krže
Pred 8 meseci
res je g. Brane, vendar verjamem, da tudi voznik osebnega ni namerno povzročil nesreče. Vsakemu se na taki cesti lahko zgodi...
1
Brane Kacjan
Pred 8 meseci
Bogi šofer tovornjaka cisterne, se mu je refleksno umaknil in zletel čez odbojno ograjo 20 m dol v smrt. Izsiljevalski norec pa nič, samo 8 let udobja. KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!BMW M3 zgrmi v prepad, voznik preživiVIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti vozilo