6-letnemu fantku je umrl kuža. To so njegove besede, ki so šokirale veterinarja in svet

Veterinar je v svojo ordinacijo sprejel bolnega kužka, čigar lastnik je bil komaj 6-letni fantek.

Ker so ga besede dečka pustile v šoku, se je veterinar odločil, da bo svojo izkušnjo delil s svetom.

"Kot veterinar sem bil poklican, da pregledam 10 let starega irskega hrta, ki mu je bilo ime Belker."

Na Belkerja je bila navezana cela družina, a najbolj je bil na psa navezan komaj 6-letni Shane, ki si je psa lastil. Ob obisku veterinarja so vsi upali na čudežno ozdravitev."Pregledal sem Belkerja in odkril, da umira zaradi raka. To novico sem sporočil tudi družini in jim povedal, da ne morem več nič storiti za njega.

Podal sem jim predlog, da se opravi avtanazija, lahko kar v njihovi hiši, da se kuža ne bi preveč mučil.

Medtem ko smo vse pripravljali za postopek evtanazije, sta mi Ron in Lisa rekla, da bi bilo dobro, da tudi njun 6-letni sin spremlja ta postopek."

Menila sta, da bi deček lahko odnesel dobro lekcijo iz tega.

"Naslednji dan, ko je prišel dan za dejanje, sem v grlu čutil velik cmok, ko se je družina poslavljala od Belkerja. Mali Shane je bil neobičajno miren, čeprav je vedel, da svojega kužka objema še zadnjič.""Vprašal sem ga, če ve, kaj se dogaja. Prikimal je. V roku nekaj minut je Belker umrl."

Zdelo se je, da je mali Shane njegovo smrt sprejel brez težav.

Nato smo se čez nekaj časa vsedli za skupno mizo, kjer smo se spraševali, zakaj so življenja kužkov krajša od človeških.

Shane, ki nas je poslušal v tišini, je rekel: "Jaz vem, zakaj."Presenečeni smo se obrnili proti njemu. Kar je izrekel potem, nas je pustilo brez besed. Nikoli v življenju še nisem slišal takšne modre razlage.

6-letni deček mi je spremenil pogled na življenje v trenutku. In to samo z nekaj besedami. Tako je dejal:

"Ljudje se rodijo, da bi se naučili, kako živeti dobro življenje - učijo se, kako brezpogojno ljubiti in biti dober, kajne?

Za to potrebujejo leta in leta. In mogoče sploh nikoli ne ugotovijo.

Če pa že, je to šele takrat, ko so starejši. Na drugi strani kužki že ob rojstvu zelo dobro vedo, kako to početi.

Kako imeti rad in kako biti dober do ljudi. Njim ni potrebno živeti tako dolgo. Ker hitro vedo in začutijo, v čem je smisel življenja...
"
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenec z resnico o beguncu Ahmadu obkroža državo. Je povedal prav?VIDEO: Traktorist iz Hrvaške postal spletna senzacija, tako je domov peljal drvaVIDEO: Korošica obiskala Denisa Avdića, ob njenih besedah je pokal od smehaVIDEO: Ko je slišal, kaj počnejo v slovenskem šovu, je izgubil živce in znorelBabica si ni mislila, da jo bo princ Harry prepoznal. Kar je storil, obkroža svet!Najbolj preprost način odmrzovanja stekel, ki se na spletu širi kot virusVIDEO: V srbskem mestu odprli novo krožišče. Kar so posnele kamere, obkroža svet!VIDEO: To je deklica, ki se je rodila članu Okroglih Muzikantov. Ji lahko pomagamo?Nevesta na poroki zagleda bivšo ženo moža. Kar ji je povedala, je vse spravilo v solze!VIDEO: Helena Blagne ganila Slovence z novo pesmijo. Bo to še ena uspešnica?Štiri mlada dekleta so se postavile v vrsto. Ko se obrnejo, vsak ostane brez besed!VIDEO: Korošica končno zadovoljila Denisa Avdića, to je njen nov posnetekMala deklica je po snegu sprehajala konja. Ko se ustavi, odziv konja vsem stopi srce!Dvojčkoma je mati rekla, naj gresta spat. Njun odziv je brez besed pustil še njo!VIDEO: Italijanski mafijec pred kamero z glavo udaril novinarja, zlomil mu je nosSMEH: Pahor in Šarec obiskala Avdića, takšnega soočenja še niste videliNEMOGOČE: Kaj takega se v nogometu lahko zgodi samo, če ga igrajo ženske!Vse življenje je zaradi vere nosila kapo, zdaj je doživela nepozabno preobrazboPotepuška mucka vzame hrano samo, če je v vrečki. Ko boste videli razlog, boste jokali!Ko je žirantka slišala, katero pesem poje deklica, so ji obraz oblile solze