Fehtarji priredili pesem o Trnovski planoti: Zapeli so nad Vipavsko dolino!

Fehtarji so v preteklem mesecu na spletu objavili nov nastop, pri katerem so se lotili slovenske uspešnice "Na Trnovski planoti".

Priredbo so poimenovali "Trnovska planota", z nastopom pa sodeč po odzivih na spletu navdušili mnoge ljubitelje slovenske narodno-zabavne glasbe.

"Fehtarji se vračamo na našo prelepo Primorsko. Ko smo valček Na Trnovski planoti zaigrali na špilu v Vipavi, nas je prevzel odziv publike in lepota same pesmi. Odločili smo se, da oblečemo narodne noše in pesem v naši izvedbi ovekovečimo v večnost. Poklanjamo jo vsem naših prijateljem, ki so odrastli pod Trnovsko planoto in tistim, ki obožujete kvalitetno slovensko narodno-zabavno glasbo," so ob video posnetku zapisali Fehtarji.

Izvorno pesem "Na Trnovski planoti" je najprej prepeval Ansambel Vrtnica - avtor besedila je Ivan Sivec, glasbo za pesem pa je napisal Andrej Plesničar. Omenjena pesem ima za prebivalce Vipavske doline prav poseben pomen, saj besedilo opisuje lepote Trnovske planote in same Vipavske doline.

Prisluhnite izjemnemu pevskemu nastopu, pri katerem so Fehtarji priredili slovensko uspešnico "Na Trnovski planoti", ki so jo v originalu prepevali člani Ansambla Vrtnica.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let