Franckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796

V pretekli oddaji Ambienti, pri kateri predstavljajo številne domove širom Slovenije, so te dni predstavili najstarejšo hišo na Kozjanskem.

Gre za Franckino hišo iz leta 1796, ki s seboj nosi bogato zgodovino in številne nepozabne spomine.

Lastnica hiše Andreja Jeraj se je zaljubila v Franckino hišo in jo skupaj z možem takoj kupila. 227 let stara hiška velja za najstarejšo hišo na Kozjanskem, danes pa izgleda zares pravljično. Obnovili so jo namreč leta 2011, ko so prenovili fasado in dvokapno slamnato streho. Zdajšnja lastnica je na določenih mestih izolirala ter na novo položila tla.


Ambienti, YouTube
Hiša je ime dobila po sovji prvotni lastnici Francki Polutnik - bila je skromna ženica, vdova in brez otrok. Po njeni smrti je hiša prišla v roke ljudem, ki s Francko niso bili v sorodu.

Poglejte si čudovito podobo najstarejše hiše na Kozjanskem, znane kot Franckina hiša ali Polutnikova kajža. Bi živeli v takšni prijetni hišici, ki nosi bogato zgodovino?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!Družina iz Vipave, ki skrbi za več kot 30 živali: Zgodba, ki je navdihnila Slovenijo!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!Hrvaška predstavila pesem za Evrovizijo: Stavnice jim napovedujejo drugo mesto!Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!Miran Rudan predstavil novo pesem "Amen", z nastopom je navdušil SlovenceDeček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!VIDEO: Posneli trenutek, ko je Franci Kek med košarkarsko tekmo stekel na parketMedved se povsem približa lovcu4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!Tri terenska vozila uničena v nekaj sekundahVIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!