Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!

Hrvaško bo letos na Evroviziji 2024 zastopal glasbenik Baby Lasagna s pesmijo "Rim Tim Tagi Dim", zdaj pa so se pojavile hude obtožbe.

Oglasil se je DJ Adrián de la Vega, ki je hrvaško pesem označil za plagiat - v njej naj bi bil enak vzorec kot v skladbi "Espectro", ki jo je omenjeni izvajalec objavil pred tremi leti.

Španska evrovizijska stran poroča, da je z njimi v kontakt stopil DJ Adrián de la Vega, ki preiskuje vprašanje avtorskih pravic s strokovnjakom na to temo. Gre za glasbeni vzorec v pesmi "Rim Tim Tagi Dim", ki je isti kot v pesmi "Espectro".


Baby Lasagna, YouTube
Omenjena pesem španskega DJ-ja vsebuje glasbeni vzorec iz spletne strani Splice, s katere producenti prenašajo vzorce, ti pa ob plačilu postanejo njihova lastnina. Isti vzorec je z omenjene spletne strani kupil tudi Baby Lasagna.

Hrvaška pesem "Rim Tim Tagi Dim":


Isti vzorec pesmi "Espectro":


Hrvaški izbor je povsem premešal favorite za zmagovalca letošnje Evrovizije - stavnice naše južne sosede uvrščajo na prvo mesto s 14-odstotki možnosti za zmago. Prav toliko možnosti ima tudi Ukrajina, ki se bo predstavila s pesmijo "Teresa & Maria" v izvedbi glasbenic Alyona Alyona in Jerry Heil. Hrvaški predstavnik Baby Lasagna je pred dnevi za svojo pesem "Rim Tim Tagi Dim" objavil tudi uradni videospot.

0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
To bi naj bila zmaga?! Isusek....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen