Izjemen prizor z Antarktike: Posneli pingvine, ko so z ledenika skakali v morje!

Splet je te dni obkrožil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo izjemen prizor s cesarskimi pingvini na Antarktiki.

Še nikoli videne prizore je na spletu objavil National Geographic, video posnetek pa je že prava uspešnica na omrežju YouTube.

Na omenjenem omrežju si je prizore skokov mladičev pingvinov do danes ogledalo že več kot 800.000 spletnih uporabnikov, mnogi pa so med komentarji izpostavili, kakšna mojstrovina je video posnetek.


National Geographic, YouTube
Spremljamo lahko prizor na Antarktiki, ko so mladiči cesarskega pingvina skakali z okoli 15 metrov visokega ledenika. Izjemne prizore je na kamero posnel Bertie Gregory, video posnetek pa so objavili pri National Geographicu. Prizore bodo uporabili v posebnem dokumentarnem filmu Secrets of the penguins (Skrivnosti pingvinov).

Ko mladiči cesarskega pingvina dopolnijo šest mesecev, se poženejo v ocean. Mnogi izmed njih si za prvi skok v morje izberejo preproste skoke, nekateri izmed njih pa opravijo skoke z zelo visokih ledenih pečin. Prav takšne trenutke je v začetku leta ujel omenjeni fotograf, video posnetek pa je prava paša za oči mnogih ljubiteljev živali.
0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Vprašam se, kako so pa potem prišli nazaj z morja na klif..?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeŽenina in nevesto ganili do solz: Takšno presenečenje so pevci pripravili v cerkvi!Družina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Gadi v živo zapeli svojo uspešnico: Njihov nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščinoVIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceTanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!Poskočni predstavili novo pesem o vroči mami: Nasmejali so svoje oboževalce!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Voznik šolskega avtobusa nalašč zaviralSlovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!