Izredne razmere na severnem Primorskem: Prebivalce je prebudil zvok sirene!

Vremenoslovci so za večji del Slovenije danes prižgali rdeči alarm - obilne padavine so se začele že včeraj zvečer, do poldneva pa bodo danes postopoma ponehale.

V jutranjih urah so v Piranu sprožili sireno, ki je prebivalce opozarjala na nevarnost zaradi visokega plimovanja vode.

"Morje je prestopilo rob obalne črte in zaliva Prešernovo in Kidričevo nabrežje. Prebivalce prosimo, da poskrbijo za svoje premoženje," so izpostavili na upravi za zaščito in reševanje. Sirena za nevarnost se je sprožila tudi v Izoli, morje pa je bregove prestopilo tudi v Kopru.

Razmere v Portorožu:


Reka Sora v Žireh:Sirene so nevarnost oznanjale tudi v Grahovem ob Bači na severnem Primorskem. Iz občine Tolmin sporočajo, da je zaradi nanosov zemlje v Baški grapi zaprtih več odsekov ceste. Za večjo pozornost prebivalcev na poplave in plazove so sirene preventivno sprožili tudi v Zgornji Savinjski dolini.

Zaradi PLAZOV so zaprte ceste:
- Bača pri Modreju - Petrovo Brdo, pri Klavžah.
- Idrija - Tolmin, Bača - Dolenja Trebuša.
- Cesta Čepovan - Most na Soči, na več odsekih.
- Kneža - Podbrdo, na več odsekih.
- Cesta Nova Gorica - Tolmin, pri Podselu.
- Cesta Kanal - Lig - Mišček - Neblo, med Kanalom in Čolnico.

Zaradi POPLAVLJENEGA CESTIŠČA so zaprte ceste:
- Tolmin - Most na Soči, pri galeriji Pod ključem. Obvoz je urejen čez vas Ušnik.
- Cesta Češnjica - Škofja Loka, pri Veštru.
Tudi reka Soča je na severnem Primorskem prestopila bregove - cesta med Tolminom in Mostom na Soči je zaradi poplavljenega cestišča še vedno zaprta, obvoz je urejen čez vas Ušnik. Obilne padavine so sprožile velik hudournik tudi pod zaselkom Laze na Ponikvah na Šentviški planoti.

Hudournik pod zaselkom Laze na Ponikvah:


Vir prikazne fotografije: Dejan Ščuka, Facebook
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Grozljivka na Gorenjskem: Iz zraka posneli opustošenje vasi Kokra!21-letna Ana Resnik spregovorila, kaj naj bi ji kot deklici počel Challe SalleVIDEO: Tadej Pogačar nasmejal kolesarski svet: Med dirko je poškropil zaročenko!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"VIDEO: Huda ura v Istri: Med neurjem poplavilo avtocesto, ulice v Pazinu pod vodo!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!Slovenec je ženi rekel, da gre k maši: Ko je izvedela resnico, je pobesnela!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuGasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Anja in Roškar priredila uspešnico "Tek je 12 sati", nastop je nasmejal SlovenijoKamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!Starejši gospod iz Bosne mnogim dal misliti: Njegove besede so obkrožile Balkan!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Izjemna poteza slovenskega ženina: Na poroko se je pripeljal kar s traktorjem!VIDEO: Luka Basi in Marjetka zapela novo pesem: Nastop, ki je navdušil Slovence!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"Prizor, ki navdušuje Slovence: Stopili so skupaj in lastniku pomagali pri košnji!VIDEO: Posnetek, ki je ganil Slovenijo: 94-letni Lojze vstal z vozička in zaplesal!VIDEO: Miha Deželak z zeleno katrco krenil proti Parizu, da podpre naše športnikeFilmska akcija hrvaških policistov: Aretirali so požigalca, ki je zanetil požar!