Izredne razmere na severnem Primorskem: Prebivalce je prebudil zvok sirene!

Vremenoslovci so za večji del Slovenije danes prižgali rdeči alarm - obilne padavine so se začele že včeraj zvečer, do poldneva pa bodo danes postopoma ponehale.

V jutranjih urah so v Piranu sprožili sireno, ki je prebivalce opozarjala na nevarnost zaradi visokega plimovanja vode.

"Morje je prestopilo rob obalne črte in zaliva Prešernovo in Kidričevo nabrežje. Prebivalce prosimo, da poskrbijo za svoje premoženje," so izpostavili na upravi za zaščito in reševanje. Sirena za nevarnost se je sprožila tudi v Izoli, morje pa je bregove prestopilo tudi v Kopru.

Razmere v Portorožu:


Reka Sora v Žireh:Sirene so nevarnost oznanjale tudi v Grahovem ob Bači na severnem Primorskem. Iz občine Tolmin sporočajo, da je zaradi nanosov zemlje v Baški grapi zaprtih več odsekov ceste. Za večjo pozornost prebivalcev na poplave in plazove so sirene preventivno sprožili tudi v Zgornji Savinjski dolini.

Zaradi PLAZOV so zaprte ceste:
- Bača pri Modreju - Petrovo Brdo, pri Klavžah.
- Idrija - Tolmin, Bača - Dolenja Trebuša.
- Cesta Čepovan - Most na Soči, na več odsekih.
- Kneža - Podbrdo, na več odsekih.
- Cesta Nova Gorica - Tolmin, pri Podselu.
- Cesta Kanal - Lig - Mišček - Neblo, med Kanalom in Čolnico.

Zaradi POPLAVLJENEGA CESTIŠČA so zaprte ceste:
- Tolmin - Most na Soči, pri galeriji Pod ključem. Obvoz je urejen čez vas Ušnik.
- Cesta Češnjica - Škofja Loka, pri Veštru.
Tudi reka Soča je na severnem Primorskem prestopila bregove - cesta med Tolminom in Mostom na Soči je zaradi poplavljenega cestišča še vedno zaprta, obvoz je urejen čez vas Ušnik. Obilne padavine so sprožile velik hudournik tudi pod zaselkom Laze na Ponikvah na Šentviški planoti.

Hudournik pod zaselkom Laze na Ponikvah:


Vir prikazne fotografije: Dejan Ščuka, Facebook
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let