Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"

Slovenski poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti je s preteklo izjavo v Sloveniji dvignil veliko prahu.

Pred kamere je stopil tudi včeraj v ponedeljek, ko je novinarjem RTV Slovenija znova dejal, da trdno stoji za svojimi izjavami.

Pred dnevi je družbena omrežja obkrožil video posnetek, pri katerem je predsednik stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti v družbi zunanjega ministra Dimitrija Rupla ter Igorja Bavčarja razlagal, kaj si misli o vladnih ukrepih. Pri njegovi izjavi so bili najbolj na udaru študenti, ki status po mnenju poslanca izkoriščajo.


"Mi smo podprli vse koronske zakone, dejstvo pa je, da smo že v samem začetku vladi predlagali, da se naredi selekcija. Tisti študentje, ki delajo, zato da študirajo, tistim bi morali dati dvojno toliko denarja. Tisti, ki pa so doma pri mamici na hladilnik priključeni, tisti pa nimajo kaj dobiti denarja," je novinarjem v včerajšnjem video posnetku dejal Zmago Jelinčič.

Na koncu je še izpostavil, da študentsko združenje vodijo gospodje, ki imajo kar nekaj več let kot študentje in tudi zaslužijo zelo dobro. Obenem se pred novinarko še sprašuje, "od kdaj je resnica žaljiva".
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!