Marcos Tavares se je poklonil Prešernu: Recitiral je njegov sonet "O, Vrba"

Marcos Tavares je brazilski nogometaš, ki je vrsto let igral v Sloveniji pri NK Maribor.

Velja za enega najuspešnejših nogometašev na naših tleh, leta 2013 pa je prejel tudi slovensko državljanstvo.

"Tudi letos nisem pozabil. Čas za novo recitacijo. Mi gre vsako leto bolje? Kaj praviš? Lep praznik vsem skupaj," je ob video posnetku zapisal Marcos Tavares. V preteklosti je mnoge državljane že večkrat navdušil s svojim znanjem slovenščine, nemalokrat pa se pokloni slovenski kulturi in slovenskemu jeziku.


Marcos Tavares MT9, Facebook
Marcos Tavares je vedno znal pokazati svojo hvaležnost, da lahko živi na naših tleh ter hvaležnost do slovenskega državljanstva. Hvaležnost je pokazal tudi včeraj, ko je na Prešernov dan recitiral sonet "O, vrba".

Omenjeni sonet je France Prešeren napisal leta 1832, pozneje ga je še dopolnil in popravil. Sonet je posvečen njegovemu rojstnemu kraju, prvič pa je bil objavljen leta 1834 in velja za eno največjih del slovenskega pesnika.

0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Tale je skoraj hujši od Izaka Palme...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!Družina iz Vipave, ki skrbi za več kot 30 živali: Zgodba, ki je navdihnila Slovenijo!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!Hrvaška predstavila pesem za Evrovizijo: Stavnice jim napovedujejo drugo mesto!Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!Miran Rudan predstavil novo pesem "Amen", z nastopom je navdušil SlovenceDeček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!VIDEO: Posneli trenutek, ko je Franci Kek med košarkarsko tekmo stekel na parketMedved se povsem približa lovcu4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!Tri terenska vozila uničena v nekaj sekundahVIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!