Norvežan postavil svetovni rekord: V ledeno vodo je skočil z več kot 40 metrov!

Ken Stornes je te dni postavil nov svetovni rekord, pri katerem je v "smrtonosnem potapljanju" opravil skok z višine 40,5 metra.

Gre za prav posebno kategorijo skakanja v vodo, pri kateri tekmovalci proti gladini vode letijo z iztegnjenimi rokami in nogami, nato se v zadnjem trenutku spravimo v bolj varen položaj.

Norvežan velja za samooklicanega "Vikinga v iskanju avanture", v preteklosti pa je poskrbel za številne drzne podvige, pri katerih nevarnosti ne manjka. Zdaj je postal rekorder v disciplini "smrtonosnega potapljanja", ko je v ledeno vodo opravil skok z višine 40,5 metra.

Smrtonosno potapljanje je oblika ekstremnega skakanja v vodo v prostem slogu, pri katerem tekmovalci skačejo z iztegnjenimi rokami in trebuhom najprej, nato pa v vodo pristanejo v položaju za topovsko kroglo ali ščuko. Klasični "Dødsing" je izumil kitarist Erling Bruno Hovden leta 1972, na Norveškem pa je takšna oblika skakanja v vodo izjemno priljubljena.

Ken Stornes je v globino skočil z majhne lesene ploščadi, pred tem pa je v vodo vrgel kamen, da bi prekinil površinsko napetost vode in s tem ublažil udarec ob gladino vode. Omenjena poteza je pri tako ekstremnem skakanju v vodo nujno potrebna, saj ej v nasprotnem primeru veliko večja verjetnost, da bi se podvig končal tragično.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Grozljivka na Gorenjskem: Iz zraka posneli opustošenje vasi Kokra!21-letna Ana Resnik spregovorila, kaj naj bi ji kot deklici počel Challe SalleVIDEO: Tadej Pogačar nasmejal kolesarski svet: Med dirko je poškropil zaročenko!VIDEO: Slovenec od blizu posnel modrasa: "Je bil kar jezen, je sikal in pihal!"VIDEO: Huda ura v Istri: Med neurjem poplavilo avtocesto, ulice v Pazinu pod vodo!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!Špela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!Slovenec je ženi rekel, da gre k maši: Ko je izvedela resnico, je pobesnela!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuGasilci brez milosti: Ker je parkiral ob hidrantu, so na vozilu razbili steklo!Anja in Roškar priredila uspešnico "Tek je 12 sati", nastop je nasmejal SlovenijoKamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!Starejši gospod iz Bosne mnogim dal misliti: Njegove besede so obkrožile Balkan!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Izjemna poteza slovenskega ženina: Na poroko se je pripeljal kar s traktorjem!VIDEO: Luka Basi in Marjetka zapela novo pesem: Nastop, ki je navdušil Slovence!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"Prizor, ki navdušuje Slovence: Stopili so skupaj in lastniku pomagali pri košnji!VIDEO: Posnetek, ki je ganil Slovenijo: 94-letni Lojze vstal z vozička in zaplesal!VIDEO: Miha Deželak z zeleno katrco krenil proti Parizu, da podpre naše športnikeFilmska akcija hrvaških policistov: Aretirali so požigalca, ki je zanetil požar!