Norvežan postavil svetovni rekord: V ledeno vodo je skočil z več kot 40 metrov!

Ken Stornes je te dni postavil nov svetovni rekord, pri katerem je v "smrtonosnem potapljanju" opravil skok z višine 40,5 metra.

Gre za prav posebno kategorijo skakanja v vodo, pri kateri tekmovalci proti gladini vode letijo z iztegnjenimi rokami in nogami, nato se v zadnjem trenutku spravimo v bolj varen položaj.

Norvežan velja za samooklicanega "Vikinga v iskanju avanture", v preteklosti pa je poskrbel za številne drzne podvige, pri katerih nevarnosti ne manjka. Zdaj je postal rekorder v disciplini "smrtonosnega potapljanja", ko je v ledeno vodo opravil skok z višine 40,5 metra.

Smrtonosno potapljanje je oblika ekstremnega skakanja v vodo v prostem slogu, pri katerem tekmovalci skačejo z iztegnjenimi rokami in trebuhom najprej, nato pa v vodo pristanejo v položaju za topovsko kroglo ali ščuko. Klasični "Dødsing" je izumil kitarist Erling Bruno Hovden leta 1972, na Norveškem pa je takšna oblika skakanja v vodo izjemno priljubljena.

Ken Stornes je v globino skočil z majhne lesene ploščadi, pred tem pa je v vodo vrgel kamen, da bi prekinil površinsko napetost vode in s tem ublažil udarec ob gladino vode. Omenjena poteza je pri tako ekstremnem skakanju v vodo nujno potrebna, saj ej v nasprotnem primeru veliko večja verjetnost, da bi se podvig končal tragično.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Drama na mejnem prehodu: Zaradi slovenskega voznika je izgubil živce!Slovenski župnik je obiskal Auschwitz: Njegove besede obkrožajo državo!Kamera v gozdu posnela leglo mladičkov volka: Posnetek, ki ti bo polepšal dan!Mama nehote razkrila spol otroka: Odziv očeta je nasmejal splet!VIDEO: Predrzna mladina v Ljubljani: Obkolili so policiste, nato so jih pregnali!Posnetek poštarja, ki je nasmejal Slovenijo: Užitke v postelji primerjal z biljardom!VIDEO: Nika Križnar postavila rekord skakalnice: Poglejte izjemen skok Slovenke!VIDEO: Modrijani in Stil predstavili novo pesem: Bo to nova slovenska uspešnica?Darja Gajšek zapela uspešnico Lojzeta Slaka: Njen nastop je balzam za dušo!Slovenka na harmoniko zaigrala uspešnico Modrijanov: Njen nastop te bo prevzel!VIDEO: 98-letna babica osvojila srca Slovencev: Kar sama je odšla na Sardinijo!Kamera pol leta snemala v gozdu: Posnela je prizore z različnimi divjimi živalmi!VIDEO: Poskus ugrabitve dveh mladoletnic v Ljubljani: Policija prosi za pomoč!Hrvat na Evroviziji v težavah: Pesem v preiskavi, stavnice napovedujejo zmago!Deček pokazal ljubezen do živali na kmetiji: Posnetek, ki ti polepša dan!Prof. dr. Samo Zver o uzakonitvi evtanazije: Njegove besede obkrožajo Slovenijo!Werner objavil posnetek nastopa, ko je leta 1995 zapel s pevko Simono WeissVIDEO: Njegovo dekle se obnaša kot pes: Vozi jo na povodcu, pravijo da je nora!Luka Basi v živo zapel pesem iz serije Skrito v raju: Nastop, ki te bo navdušil!4-letna Maša ima smrtonosno bolezen: Bi morala država poskrbeti za bolne otroke?Novinar je poročal ob morju: Posneli trenutek, ko mu je v obraz priletela riba!VIDEO: Jezni kmetje v Bruslju: Po policistih in vladnih stavbah zlivali gnojnico!Božal je srno, skoraj se je podelal v hlačeVIDEO: Grozljivka iz Peruja: Skala zmečkala tovornjak, voznik čudežno preživel!VIDEO: Pesem na ljudske obveznice: Parodija, ki je nasmejala Slovenijo!