Pogumni ribiči na pomoč priskočili nasedlemu kitu: Tako so mu rešili življenje!

Te dni je na spletu pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo reševanje kita, ki se je nesrečno zagozdil med skalami.

Na pomoč mu je priskočila kar skupina ribičev, pred tem pa so kita posneli iz zraka s pomočjo drona.

Video posnetek, ki so ga te dni objavili na omrežju YouTube, je tam že prava uspešnica - do danes je dosegel skoraj 5 milijonov ogledov, nad razpletom pa so navdušeni mnogi ljubitelji živali na spletu.


We Love Animals, YouTube
Spremljamo lahko prizor z Brydovim kitom, ko je mogočna žival obtičala v plitki vodi. Ker so kita obkrožale skale, se je s samostojnim reševanjem večkrat poškodoval, skupina ribičev pa je kitu brez oklevanja priskočila na pomoč.

Najprej so kita obvarovali, nato so ga s pomočjo vrvi in majhnega čolna potegnili na bolj odprto morje. Reševanju so se kmalu pridružili tudi ostali, na koncu pa je kit odplaval nazaj na svobodo. Bravo vsem vpletenim za takšno učinkovito in hitro reševanje.
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Uh, tale kit vaga ziher nekaj ton...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen